El ple municipal aprovarà una transferència extraordinària de fons per a inversions a Bellaterra

El consistori també debatrà l'aprovació de l'Agenda Urbana i la incorporació de 7 milions d’euros del romanent per a despesa corrent i inversions

L’Ajuntament de Cerdanyola té previst aprovar en el ple d'aquest dimecres 24 d'abril una inversió extraordinària de 150.000 € que se suma als pressupostos generals que proveeix a l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra.

El consistori ha expressat, a través d'un comunicat, la seva voluntat de continuar la renovació de l’enllumenat de Bellaterra; iniciar les actuacions administratives necessàries per dur a terme el projecte de remodelació de la Font de la Bonaigua; millorar el transport públic; continuar treballant en l’aplicació de noves mesures per mitigar els efectes de l’emergència climàtica; i iniciar el procés administratiu per negociar un nou conveni entre l’EMD Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola.

 

Agenda Urbana

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 2015 l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i va fixar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb l’objectiu d’erradicar la pobresa, minimitzar les desigualtats i les injustícies, així com lluitar contra el canvi climàtic. Vuit any més tard, al 2023, el govern de Catalunya aprovava l’Agenda dels pobles i ciutats Catalunya 2050, el full de ruta compartit entre diferents administracions i el teixit econòmic i social per fer front a la transició ecològica i la digitalització i generar oportunitats arreu del país amb l’horitzó del 2050.

En aquest context, l'Ajuntament porta al ple d'aquest dimecres l'aprovació de l'Agenda Urbana que permeti dissenyar un full de ruta estratègic i operatiu, amb visió transversal amb l’horitzó 2030; establir estratègies integrals per abordar reptes locals; i millorar el posicionament per a la captació de fons del nou període finançament europeu.

L'alcalde Carlos Cordón ha explicat aquest matí a Cerdanyola Ràdio que "es tracta d'un pla que ens ha de permetre afrontar tots els reptes que tenim per davant, posant al centre a les persones, i ens ha de permetre establir estratègies orientades a l'agenda sostenible". 

 

Modificació del pressupost

El ple municipal també sotmetrà a aprovació una modificació del pressupost municipal per 7.287.415 euros provinents del romanent de tresoreria. D'aquests 7 milions, gairebé dos es destinaran a la despesa corrent dels diversos serveis municipals i els altres 5 milions seran per a projectes de inversió que ja estan en marxa. L'alcalde ha afirmat que "aquesta modificació servirà per donar continuïtat a totes aquelles inversions que ja estan en marxa" i espera que "tingui un ampli suport de la resta de partits del consistori".

 

Modificació del reglament del cementiri

Després de sol·lucionar la deficiència de sepultures un cop efectuades les obres de reforma i ampliació del cementiri municipal, l’Ajuntament es veu obligat a modificar els articles 20 i 47 del reglament vigent per a poder oferir la concessió dels nous columbaris. 

D'aquesta manera, es permetrà introduir un canvi concret i puntual al Reglament General del Cementiri Municipal per tal que es puguin atorgar concessions d’ús de les sepultures tipus columbari a aquells veïns de Cerdanyola que s’haguessin trobat amb la necessitat d’inhumar les cendres dels seus difunts i no se’ls hagués pogut concedir degut a la manca de disponibilitat d’aquests tipus de sepultures a causa de les obres de reforma.  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.