El CAP Fontetes i el Pla Local d'Habitatge centren l'audiència ciutadana

L'Audiència Ciutadana s'ha celebrat aquest 27 de maig de forma telemàtica

L'Audiència Ciutadana d'aquest 25 de març a Cerdanyola del Vallès ha tingut cinc intervencions per part de la ciutadania. Els cinc temes tractats són el Pla d'Habitatge local i l'accés a l'habitatge, el CAP Fontetes, l'Associació Familiar Cuidadors de Malalts d'Alzheimer i el tribut metropolità. 

Un nou CAP per Cerdanyola

El mes de març del 2020 i com a conseqüència de la pandèmia provocada per la covid-19, la Generalitat de Catalunya va decidir tancar determinats equipaments sanitaris, entre ells el CAP Fontetes de Cerdanyola. Antoni López, president de l'AV Fontetes, va reiterar la necessitat de comptar amb aquest servei durant l'audiència ciutadana.

"Si no es pot obrir el CAP Fontetes, en demanem un nou", afirmava López, que també recalcava la necessitat de que el govern així ho defensi davant la Generalitat. 

El regidor David González, però, va indicar que ja va presentar al Departament de Salut, mitjançant una resolució, la proposta de reobrir de manera immediata el CAP Fontetes. González afirma que en aquest aspecte compten amb tot el suport del govern i que seguiran insistint en aquesta lluita. 

Pla d'Habitatge Local

Acollim Cerdanyola-Ripollet va voler denunciar que a Cerdanyola "hi ha persones i famílies en situacions precàries i que no disposen de recursos suficients". A més, des d'ERC van explicar que actualment, "un 30% de les famílies de Cerdanyola no podrien accedir a un habitatge del mercat lliure". 

També va participar en l'audiència ciutadana el representant de la PAH Ripollet-Cerdanyola. Així, va destacar el problema de que "les persones en situació vulnerable i que volen ser ateses pels serveis socials de la ciutat no són informades". Des de la PAH expliquen que quan s'intenta contactar amb serveis socials els responen que "no fan visites presencials, són reticents a concedir reunions, no sempre agafen el telèfon o no responen a les instàncies". 

La regidora Pepi Rivera va explicar que "sempre hi ha hagut un seguiment per part de les assistentes, hi ha visites programades i que s'ha parlat amb els usuaris". 

Associació Familiars Cuidadors de Malalts d'Alzheimer

Laura Garzón, portaveu de l'ACFA, reiterava la necessitat de trobar un local per seguir amb l'activitat de l'associació després que es va veure obligada a deixar d'oferir els seus serveis perquè el seu local a la plaça de la Pietat no compleix la normativa actual. 

Per això, Garzón explicava la urgència de trobar una solució perquè puguin treballar amb 30 malalts en un espai pla. L'alcalde, Carlos Cordón, va assegurar que estaven treballant en una alternativa que comunicaran en els propers dies a l'entitat. 

Tribut metropolità

El portaveu de la Plataforma No Tribut, Ignacio Laguna també va aprofitar per demanar una major comunicació de qualsevol incidència o canvi que es produeixi a l'AMB. A més, Laguna va explicar que encara estava pendent la definició del catàleg de servei de l'AMB i l'elaboració d'un pla d'inversions concretant un calendari d'actuacions. 

Des del govern local, Javier Sánchez va assegurar prendre nota sobre aquesta qüestió. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.