Carlos Cordón: "Cerdanyola ha recuperat l'estabilitat política després de molts anys"

Els Jardins de Ca n'Ortadó han acollit una conferència del govern municipal del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, ha protagonitzat aquest diumenge 8 de maig als Jardins de Ca n'Ortadó una conferència del govern municipal per a ressaltar els avenços que el Partit Socialista de Catalunya ha fet en els quasi tres anys d’alcaldia.

Amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’, la pandèmia de la Covid-19 ha estat tema clau en el discurs de Cordón, plantejat com un repte dificultós però mig superat que ha utilitzat per a reafirmar l'éxit del seu mandat: "Malgrat les dificultats, Cerdanyola ha recuperat en aquests últims anys l'estabilitat política i, perquè no dir-ho, també l'autoestima". 

Ecos de la pandèmia

Els primers minuts del discurs de l'alcalde han estat centrats a recordar l'evolució de la pandèmia. Intercalant fragments en català i castellà, Cordón ha donat les gràcies als professionals que van estar al peu del canó durant la pandèmia: professionals d'emergències, dels cossos de policia, dels serveis de neteja, del personal de l'educació, dels serveis essencials, els serveis d'atenció primària i el personal de l'Ajuntament. 

Però lluny de voler transmetre enyorança o tristor, en les paraules de l'alcalde ha primat el to optimista suggerint que Cerdanyola "es reinventa diàriament i busca noves oportunitats davant les dificultats del moment". "Amb voluntat per a tirar endavant plegats i sense oblidar el passat", ha seguit Cordón, "ara cal assentar les bases per a un futur transformador i modern".

Assoliments dels últims 3 anys

Encara amb un peu en el passat, Carlos Cordón ha continuat ressaltant que cal "aprofitar les lliçons apreses" per a encarar els desafiaments futurs i ha donat pas a enumerar el llistat d'assoliments que el govern ha fet en els tres anys de mandat. En primer lloc, ha destacat el suport de l'Ajuntament per mitjà dels ajuts Covid, a més de mencionar les obres de reurbanització que s'han fet al Riu Sec i a diversos carrers de la ciutat, i que continuaran als barris de Fontetes, Turó i Montflorit: “La qüestió és començar i no parar mai”.

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

Ha destacat també la construcció de nous espais comunitaris amb més zones verdes i els avenços projecte de l'Avinguda Metropolitana a la Carretera Barcelona. També ha destacat les millores en els equipaments esportius existents i ha recordat que la zona esportiva Riu Sec començarà a construir-se el pròxim any i que les pistes de pàdel i tennis de la zona obriran en pocs dies al públic. Pel que fa a espais comunitaris ha destacat l'ús públic que es farà a partir d'ara amb la Torre Vermella i la Torre Llopis, a més de la construcció del tanatori municipal.  

Millores socials, culturals i de sostenibilitat

El pagament del tribut metropolità ha estat un tema candent. Quan l'alcalde ha explicat que s'han modificat les bases de les ajudes per arribar a més famílies i que "aquests diners puguin anar destinats al pagament del tribut", els aplaudiments han interromput les seves paraules. Cordón ha destacat les activitats que s'organitzen per a la gent gran, lamentant-se perquè encara no siguin suficients: “Us asseguro que és una de les meves fites, que la gent gran tingui més espais per gaudir de la vida. Aviat tindrem bones notícies al respecte". 

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

Entrant en l'assumpte de la cultura, el portaveu ha celebrat que s'hagin pogut organitzar esdeveniments com el Festival de Blues o les rues de reis i carnaval enmig de la pandèmia. A més, s'ha referit al Roser de Maig d'enguany com a festa "històrica" i "del retrobament", recalcant que ha agradat a grans i petits i que deixa "el llistó alt". 

En termes de sostenibilitat, Cordón ha anunciat la imminent dotació d'un carril bici que "permetrà connectar els carrils bici existents i travessar gairebé tota la ciutat". Ha destacat també que Cerdanyola sigui una 'Ciutat 30' i que l'Ajuntament hagi incrementat en un 50% la bonificació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. L'alcalde ha destacat també la formació de la taula de l'amiant, un altre tema històric, "per a sumar esforços" i "treure l'estigma de ciutat d'amiant a Cerdanyola. 

La millora de l'espai públic, prioritària

El líder socialista ha promès també continuar perseverant en la construcció de l'Hospital Ernest Lluch i en la reobertura definitiva i plena del CAP Fontetes. Quan l'educació està sent un tema polèmic arran de les diverses convocatòries de vaga del professorat, l'alcalde ha reconegut els seus esforços per abaixar les ràtios escolars. La joventut ha estat també interpel·lada pel conferenciant, que ha destacat les activitats de les Nits d'Estiu Jove que es faran el mes de juliol, a més de la redacció d'un nou Pla Local de Joventut per aquest 2022.

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

L'alcalde Carlos Cordón en la conferència del PSC amb el lema ‘La Cerdanyola que avança’. FOTO: Nora Muñoz Otero

En termes d'economia, Cordón ha destacat el nou servei compra en línea i a domicili dels mercats municipals, a més de la nova zona taronja que "permet dinamitzar el comerç" i els vals descompte que ha promocionat l'Ajuntament. Però l'alcalde ha confessat que la seva particular obsessió és la millora de la via pública, per a la qual es farà una inversió de més de cinc milions d'euros com a "motiu principal dels suggeriments i queixes" de la ciutadania segons Cordón. Ha destacat, a més, l'acabament de la primera fase del pla asfaltatge i de renovació de clavegueres.

Queden reptes pendents

Ja en el tram final de la conferència, Carlos Cordón ha fet servir el fet que s'hagin aprovat tres pressupostos seguits per a fer la següent afirmació: "Hem recuperat l'estabilitat política després de molts anys". També ha agraït la participació del personal de l'Ajuntament i de la resta de grups municipals per tal de fer això possible.

Tot i això, l'alcalde ha remarcat que encara "hi ha molt per a fer", mencionant la pista d'atletisme, un projecte integral definitiu per al riu, aparcaments per a bicicletes o el parc arqueològic, entre d'altres. Cordón ha finalitzat mantenint el missatge optimista, i ha assegurat que Cerdanyola és equitativa i justa, compta amb serveis de qualitat i és capdavantera en formació a més d'en donar oportunitats als joves.

La PAH es concentra a les portes 

La Plataforma d'Afectats per l'Habitatge ha volgut fer sentir de manera silenciosa les seves principals reclamacions, instal·lant-se a les portes dels Jardins de Ca n'Ortadó amb una gran pancarta i d'altres més petites.

Concentració de la PAH. FOTO: Nora Muñoz Otero

Concentració de la PAH. FOTO: Nora Muñoz Otero

La plataforma s'identifica com l'ens que atén les famílies que l'Ajuntament no prioritza i s'ha posicionat en defensa dels drets humans.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.