Carlos Cordón (PSC) és investit alcalde de Cerdanyola i enceta el seu segon mandat

Aquest dissabte 17 de juny s'ha constituït el nou plenari municipal i s'ha investit Carlos Cordón com a nou alcalde de Cerdanyola

Carlos Cordón (PSC) torna a ser alcalde de Cerdanyola del Vallès. Aquest dissabte 17 de juny s'ha fet el ple d'investidura de l'alcalde i s'ha constituït el nou Ajuntament per als pròxims quatre anys. Així, Cordón enceta el seu segon mandat com a alcalde i el primer amb majoria absoluta del PSC. 

L'elecció de l'alcalde s'ha fet en un ple extraordinari que també ha servit per constituir el nou plenari, que compta amb set grups municipals. Governarà el PSC amb 14 regidors i majoria absoluta. També han pres possessió del càrrec els 4 regidors d'ERC, els 2 del PP, els 2 de Guanyem i els regidors en solitari d'En Comú Podem, Junts i Vox. 

Més info: L'oposició demana diàleg a un govern del PSC amb majoria absoluta

Cordón aposta pel diàleg

En el seu primer discurs com a alcalde del mandat 2023-2027, Carlos Cordón s'ha compromès a "treballar de forma incansable". El batlle, qui comptarà amb majoria absoluta per governar, s'ha mostrat obert al "diàleg, a fugir de la confrontació" i ha apostat per una "bona política" que defineix com aquella que "neix del contrast d'idees i cercant punts de trobada". 

 

En el seu discurs, Carlos Cordón També ha mirat enrere per repassar moments destacats del mandat anterior, com la pandèmia de la Covid-19. També ha tret pit de l'estabilitat guanyada: "Portem quatre anys al capdavant a l'hora de posar l'estabilitat i la governalbilitatm, és a dir, l'interès i les preocupacions dels veïns i veïnes de Cerdanyola per davant de qualsevol interès particular o partidista", ha dit Cordón. 

Fent el discurs en català i castellà, el batlle cerdanyolenc ha afirmat sentir-se afortunat pels resultats obtinguts a les eleccions del 28 de maig  veient "l'esforç recompensat" i ha assegurat que no pot prometre "no decebre" però sí promet que l'alcalde i el govern tindran com a objetciu prioritari millora la vida de Cerdanyola i la ciutadania. Alhora, Cordón ha pres el compromís de treballar des de la proximitat "amb els problemes de la gent".

 

14 vots per a Cordón

La mesa d'edat, formada pels membres de més i menys edat, Pilar Adell i David González (PSC), ha conduït la sessió i la presa de possessió dels càrrecs de regidors. Tot seguit s'ha fet la votació de les candidatures a l'alcaldia. 

Tots els grups municipals excepte ERC i Junts per Cerdanyola ha presentat candidat a l'alcaldia en aquest ple extraordinari. Carlos Cordón ha guanyat la votació amb 14 vots. Anabel Plans (PP) ha rebut dos vots, Ivan González (Guanyem) també n'ha rebut dos, Pedro Arco (En Comú Podem) un, i Oscar Conde (Vox), també un vot. També s'han comptat cinc vots en blanc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.