L'oposició demana diàleg a un govern del PSC amb majoria absoluta

En nou plenari està format per set grups municipals

Set grups municipals formaran l'Ajuntament de Cerdanyola durant els pròxims quatre anys. El PSC governarà amb 14 regidors i majoria absoluta, i els altres sis grups seran l'oposició. Aquest 17 de juny s'ha constituït el nou consistori en un ple extraordinari en el qual els socialistes s'han compromès a continuar el camí iniciat en el mandat anterior i l'oposició ha coincidit en demanar al govern que busqui el consens malgrat tenir majoria absoluta.

Més info: Carlos Cordón (PSC) és investit alcalde de Cerdanyola i enceta el seu segon mandat

Més info: Els nous 25 regidors de l'Ajuntament de Cerdanyola

David González (PSC): "Cerdanyola és millor que se suma més"

El portaveu del PSC, David González, ha obert el seu discurs dedicant unes paraules al seu company de govern i alcalde de la ciutat, Carlos Cordón: "Confiem en tu, com ho hem fet sempre, i com ho continuarem fent sempre que faci falta. Has estat qui més ha treballat per aquesta ciutat, qui més hores dedicat i en circumstàncies diferents i complexes". González ha repassat algunes de les mesures clau del passat mandat destacant qüestions com la neteja de l'espai públic, la reforma de carrers, mesures per als col·lectius vulnerables, projectes per a infants i joves, la Taula de l'Habitatge, la rehabilitació i creació de nous equipaments esportius, i l'impuls de la marca Ciutat del Coneixement, entre d'altres.

El PSC s'ha compromès a continuar apostant per "una ciutat en constant transformació, una ciutat que s'endinsa al futur, desenvolupant un nou pla de mobilitat, apostant per la sostenibilitat, la comoditat real de tots els veïns i la justícia social". David González ha admès que el resultat del 28 de maig suposa "una gran responsabilitat" per al govern, i ha assegurat que "Cerdanyola és millor quan suma més" i que "el futur de la ciutat no l'escriurà mai el PSC en solitari". Així, ha obert el diàleg del govern: "El futur d'aquesta ciutat es construeix amb l'aportació de tots aquells que vulguin sumar la seva voluntat al model de ciutat que ens exigeix la gent". Alhora, els socialistes marquen algunes línies vermelles: "Els insults, les faltes de respecte, la crispació i els crits".

Albert Turon (ERC): "Potser el govern no necessita acords amb els grups, però la ciutadania ho espera"

El portaveu d'Esquerra Republicana (ERC), Albert Turon, ha assenyalat que el seu grup encara el mandat amb "humilitat, responsabilitat i passió per millorar la ciutat". Turon ha criticat que durant el mandat passat no s'hagin aplicat mesures com el nou model de recollida de residus, mesures sobre l'emergència climàtica o el Pla de Mobilitat. També ha considerat que han mancat accions respecte a l'habitatge social i, alhora, ha assegurat que això "ha quedat tapat perquè el mandat passat es va centrar en": "construir imatge de marca, unes festes majors i esdeveniments públics realment populars i gestió ordinària com asfaltar carrers o reparar pistes de bàsquet".

Turon ha allargat la mà al govern del PSC "per consensuar les grans transformacions que necessita la ciutat" i ha considerat que el govern en majoria absoluta "no té excuses". "Potser el seu govern no necessita acords amb els grups, però la ciutadania ho espera", ha dit dirigint-se l'alcalde Carlos Cordón, i ha afegit que ERC intentarà "ser útil fiscalitzant l'acció de govern i aportant propostes".

Els 25 regidors de l'Ajuntament per al mandat 2023-2027. FOTO: Mónica GM

Els 25 regidors de l'Ajuntament per al mandat 2023-2027. FOTO: Mónica GM

 

Anabel Plans (PP): "Farem una oposició constructiva i estricte"

Per la seva banda, la portaveu del PP, Anabel Plans, ha assegurat que faran "una oposició constructiva i estricte" i que la majoria absoluta del PSC els fa exigir-li més al govern. En aquesta línia, Plans han demanat que "no es perdin més projectes Next Generation" i que "no es perdi el temps als plens parlant de temes que no són de Cerdanyola". La portaveu dels populars també ha afirmat que ells seran "on el govern aposti positivament per Cerdanyola", assenyalant qüestions com la neteja, l'estat dels carrers i la seguretat. Alhora, s'ha compromès a demanar més agents de Policia Local i una baixada dels impostos.

Ivan González (Guanyem): "Treballarem perquè la classe treballadora que ha votat el PSC ens esculli la pròxima vegada"

El portaveu de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, ha assegurat que han transitat un camí amb fermesa que a través de "la lluita per la justícia social, la llibertat i la dignitat de la classe treballadora". Anunciant que no repetiran "els mantres de la política representativa", González ha dit a l'alcalde Carlos Cordón que no els agrada que el PSC tingui majoria absoluta perquè voldria que la tingués Guanyem: "seria la millor manera de garantir que es fessin polítiques a favor de les majories". El portaveu de Guanyem ha deixat clar que aquest serà un dels seus objectius i que treballaran perquè "la classe treballadora que ha confiat" en Cordón, els voti a ells la pròxima vegada.

Sobre aquest mandat, Ivan González ha considerat que el govern "no té excuses" per plantejar polítiques i ha allargat la mà al PSC per dialogar en aquest mandat. Tot i això, ha dit al govern que: "Si a canvi de dialogar una mica menys, decideix fer polítiques més d'esquerres, també ens val". González també ha fet referència a l'extrema dreta. "L'auge extrema dreta s'ha concretat amb entrada al plenari", ha dit, demanant també al PSC que faci costat al compromís antifeixista impulsat per la UCFR.

Pedro Arco (En Comú Podem): "Volem treballar per posar en marxa l'Ajuntament"

Des d'En Comú Podem, el portaveu i únic regidor del grup, Pedro Arco, ha convidat l'alcalde "a treballar per guanyar la confiança". En l'inici del seu discurs ha retret que el govern del PSC no va complir punts de l'acord programàtic signat l'any 2019 entre ambdós partits. També ha convidat el govern "a posar en marxa l'Ajuntament" i ha criticat que "no s'ha posat ordre en l'aparell administratiu de l'Ajuntament", que no hagin negociat el pressupost d'aquest any i que s'hagin presentat nombroses modificacions de crèdit.

Alhora, Arco ha demanat que es faci una ordenança de participació, que es faci realitat el servei odontològic municipal, que es descentralitzin serveis d'atenció ciutadana i de serveis socials, que la ciutat sigui més ecològica i sostenible i que hi hagi més transparència.

Joan Sánchez (Junts): "La millor representació és la suma de tots"

El portaveu i regidor de Junts, Joan Sánchez, s'ha congratulat per les aportacions del seu grup a "l'estabilitat de la ciutat" durant el mandat anterior. Després de considerar que el govern no va aprofitar prou aquesta estabilitat, ha admès que en el nou govern de majoria absoluta "les dinàmiques seran diferents". Així, ha demanat al govern que cerqui consensos i treballi amb la resta de grups: "La millor representació és la suma de tots". Alhora, Sánchez ha demanat més participació de les entitats, més transparència en qüestions com el model de recollida de residus, que s'avanci en "omplir de contingut la marca Ciutat del coneixement", ampliar els serveis de l'Oficina de Promoció Empresarial, així com més impuls a la taula de l'amiant i al Parc Arqueològic.

Oscar Conde (Vox): "La nostra actuació anirà amb el lema Facta non verba".

Enmig de l'escridassada d'una part del públic que seguia el Ple des de la plaça, el regidor de Vox, Oscar Conde, ha dit que es posa "al servei de Cerdanyola" i ha demanat consens en temes com l'ampliació de serveis del CAP Fontetes, la construcció de l'Hospital Ernest Lluch, la neteja dels carrers, l'activació de l'ADF de Collserola i en contra dels "impostos superflus".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.