Un grup de cerdanyolencs protesta contra l'entrada de l'extrema dreta a l'Ajuntament

Durant l'acte de constitució de l'Ajuntament de Cerdanyola, la UCFR ha organitzat una concentració contra els discursos d'odi

Una desena de cerdanyolencs s'ha concentrat aquest 17 de juny a la plaça de Francesc Layret durant el ple de constitució de l'Ajuntament de Cerdanyola per protestar davant l'entrada de l'extrema dreta al consistori. La concentració estava convocada com una assemblea oberta de la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) a Cerdanyola i Ripollet.

Els manifestants han escridassat i xiulat durant la intervenció del regidor de Vox, partit que aconsegueix representació a Cerdanyola per primera vegada. Unes protestes que se sentien des de l'interior de la sala de plens. Sota el títol 'StopVox', la UCFR convidava els assistents a "construir xarxa i pensar estratègies per fer front als seus discursos".

"Ni volem ni podem restar indiferents davant aquest fet que amenaça la convivència", assenyalen des de l'UCFR, posicionant-se en contra dels discursos d'odi, de les retallades en drets socials i laborals i contra la col·laboració amb l'extrema dreta. Durant la campanya electoral, el col·lectiu va impulsar la signatura d'un acord antifeixista al qual van donar suport quatre partits: ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.