CEM Riu Sec, polígon Xarau, PEM Guiera i escoles bressol: protagonistes del Ple Municipal

El Ple Municipal té lloc aquest dijous 26 de maig

Aquest dijous 26 de maig se celebra el Ple Municipal del mes de maig a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Els temes principals que es votaran estan relacionats amb el PEM Guiera, les pistes de tenis del Riu Sec, el polígon Xarau-Santa Anna i les escoles bressol municipals.

Adjudicació del contracte de les pistes del Riu Sec

Tal com ja s'ha anunciat, el Ple Municipal votarà, a proposta del govern local, adjudicar el contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness, SL. Amb aquesta aprovació, les pistes podrien obrir portes el pròxim mes de juny.

Més info: Les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec obriran portes durant el mes de juny

També relacionats amb les instal·lacions esportives, es votaran dos punts de reconeixement extrajudicial d'obligacions a favor de les empreses que gestionen i s'encarreguen del manteniment del PEM Guiera. De fet, hi haurà un total de set punts de reconeixement extrajudicial d'obligacions i crèdit. Aquest mecanisme s'utilitza per pagar factures d'obligacions que s'han contret sense consignació pressupostària o que pertanyen a exercicis anteriors.

Els altres reconeixements extrajudicials d'obligacions afecten el servei de deixalleria municipal, la jardineria del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) i el manteniment de les àrees de joc infantil. També es votaran reconeixements de extrajudicials de crèdit per pagar factures del servei de fotografia municipal i del servei postal.

Preu de les escoles bressol municipals

En el mateix ple, el govern proposarà aprovar inicialment una modificació de l'ordenança fiscal que regula el preu de les escoles bressol municipals. Amb aquesta modificació, les famílies amb infants matriculats, i nascuts durant l'any 2020, no hauran de pagar la tarifa corresponent a la quota mensual d'escolarització.

També es votarà una modificació del pressupost municipal i la resolució d'alcaldia perquè l'Ajuntament es personi com a part codemandada, en el recurs contenciós administratiu interposat per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona contra l'acord del Consell Metropolità que declarava Cerdanyola "mercat d'habitatge tens" i, amb la qual cosa, s'aplicava la Llei del lloguer.

Modificació dels usos del polígon Xarau-Santa Anna

Una altra proposta del govern local serà l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) del polígon industrial Xarau-Santa Anna. En concret, afectaria les dues illes compreses entre els carrers de Santa Anna, del Remei, de Circumval·lació Baixa i de Ponent. El govern destaca que els objectius principals de la modificació són: "Ampliar els usos admesos incorporant els usos cultural i religiós, esportiu i el comercial; Adequar la normativa de l'edificació a la situació existent, suprimint la necessitat de construir patis a l'interior d'illa, i alhora reduir l'alçada de les naus a l'existent per evitar que la renovació d'alguna edificació trenqui amb l'harmonia de l'entorn i aclarir la regulació del nombre d'establiments per parcel·la, que és d'un, excepte en els casos previstos per l'art.129 de les normes del PGM".

Zona del polígon industrial Xarau-Santa Anna.

Zona del polígon industrial Xarau-Santa Anna. 



Per una altra banda, es votarà l'anul·lació de la despesa prevista per destinar al contracte del servei de manteniment d'arbrat places i espais verds municipal, per import de 725.809,66 euros. També es votaran punts referents a la Relació de Llocs de Treball del personal de l'Ajuntament i a la sentència que anul·la un acord del ple de l'any 2014 pel qual s'aprovava el reconeixement, liquidació i extinció de les obligacions econòmiques entre el consistori i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Mocions d'ERC i Junts

En l'apartat de les mocions, el grup municipal d'Esquerra Republicana proposarà al plenari que es demani al govern "implementar un sistema de contenidors intel·ligents, accessibles pel veïnat amb targeta o aplicació al mòbil, pels barris contigus a Ripollet". ERC va explicar en una roda de premsa que la necessitat d'aquesta mesura està justificada pel canvi de model de recollida de residus que s'aplicarà a Ripollet, i això pot comportar que augmentin els residus a alguns barris de Cerdanyola perquè veïns ripolletencs s'aproparan a llençar les escombraries.

En una altra moció, ERC i Junts per Cerdanyola plantejaran instar diverses administracions i el Parc Natural de Collserola a donar suport al desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNAT) i a incentivar la gestió agroforestal amb diferents mesures.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.