ERC planteja posar contenidors intel·ligents a La Farigola per evitar un increment de residus

A finals del mes de juny, Ripollet posarà en marxa un nou model de recollida de residus que podria comportar moviments d'escombraries cap a Cerdanyola

A finals del mes de juny de 2022, a Ripollet es posarà en marxa un nou model de recollida de residus que combinarà el porta a porta amb un sistema de targetes per obrir els contenidors. Davant aquest canvi, el veïnat de La Farigola alerta que el veïnat de Ripollet a la zona del Pont Vell podria desplaçar-se a carrers cerdanyolencs per llençar les escombraries, fent que augmenti el volum de residus a la ciutat.

Després de parlar amb veïns de la zona, el grup municipal d'Esquerra Republicana ha fet una roda de premsa, aquest divendres 13 de maig, per proposar emplaçar contenidors intel·ligents als barris de la Carretera de Barcelona i evitar el moviment d'escombraries entre municipis. "La proximitat amb els contenidors dels carrers de Cerdanyola obre la possibilitat que algunes persones prefereixin canviar de carrer per desfer-se dels seus residus", ha apuntat la regidora d'ERC, Carme Pina, qui ha afegit que "aquest ús indegut podria provocar un mal funcionament en la recollida de residus de Cerdanyola: saturació de contenidors, desbordaments i un increment dels residus a recollir, transportar i tractar, amb el proporcional increment de costos".

Contenidors tancats amb targeta

ERC demanarà al govern local a través d'una moció al Ple Municipal que els contenidors dels barris que estan tocant a Ripollet incorporin de manera urgent sistemes de tancament per targeta i mitjançant una aplicació de mòbil que facin servir els veïns per llençar els seus residus i només puguin obrir ells mateixos els contenidors. "Ens hem reunit amb el veïnat i ens han expressat la seva preocupació per aquest tema", assegura Pina.

Des de la formació apunten que Cerdanyola es queda endarrerida respecte a altres municipis que ja estan aplicant nous models de recollida de residus. "Des d'ERC fa temps que demanen la revisió del sistema de recollida de residus", ha assenyalat el regidor Albert Turon, qui ha repassat algunes de les mocions presentades pel grup a diferents sessions del Ple des de l'any 2018. "Creiem que la pròrroga del contracte actual de recollida de residus podria assumir la despesa de fer el canvi i la distribució de targetes", assegura Turon.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.