Cerdanyola aprova demanar que s'apliqui la llei del lloguer

El ple municipal ha aprovat una moció per instar l'Ajuntament a fer els tràmits perquè Cerdanyola es declari com a àrea amb mercat d'habitatge tens

El ple municipal del mes de maig ha aprovat una moció per instar l'Ajuntament a fer els tràmits perquè Cerdanyola del Vallès es declari com a àrea amb mercat d'habitatge tens i, per tant, s'apliquin les mesures de control del preu del lloguer a la ciutat. La proposta ha comptat amb el vot a favor d'ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola -que eren els partits que la presentaven al ple-, i amb les abstencions de PSC, Ciutadans i PP.

Quan el Parlament de Catalunya va aprovar la llei de regulació del lloguer l'any 2020, aquesta contemplava una seixantena de ciutat, entre elles Cerdanyola, que es consideraven Mercat d'habitatge tens durant un any. Ara, cal que l'Ajuntament ho sol·liciti perquè s'hi apliquin les mesures.

La regidora d'habitatge a l'Ajuntament de Cerdanyola, Pepi Rivera, ha mostrat els dubtes del govern davant la utilitat de la llei del lloguer, però ha explicat que facilitaran l'aprovació amb la intenció de treballar per aconseguir uns preus de lloguer assequibles: "Com a responsabilitat de govern, lluitarem perquè aquesta llei no sigui només un titular, sinó que porti preus de lloguer assequibles".

Rivera s'ha mostrat crítica amb la llei i la seva aplicació. Indicant dades concretes de preus de pisos de lloguer amb la llei aplicada, ha assegurat que els preus no acaben sent assequibles. "La Generalitat busca un titular sense solucionar el problema", ha dit la regidora fent referència a l'aprovació de la llei proposada pel Sindicat de Llogaters.

Des d'ERC, el regidor Íñigo Enterria ha indicat que l'Ajuntament no compta amb eines legals per limitar les rendes "exagerades que té Cerdanyola", i ha animat el govern a sol·licitar que s'apliqui la llei i veure que si funciona: "Cal provar-ho". Enterria també s'ha referit al fet que un gran nombre de municipis veïns de l'àrea metropolitana de Barcelona han demanat que se segueixi aplicant la llei.

Per la seva banda, la regidora de Guanyem, Vera Sánchez, s'ha mostrat "impactada" per la intervenció de la regidora d'habitatge, Pepi Rivera: "M'ha impactat que es digui que aquesta proposta i que la llei està buida de contingut quan han portat la qüestió de la nova zona taronja sense un pla detallat darrere".

Més info: Cerdanyola canviarà la zona blava per places gratuïtes amb límit de temps

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.