Cerdanyola fa un pas més per obrir el Bosc tancat com més aviat millor

El Ple de la ciutat ha ratificat l'ampliació del termini del dipòsit de garantia d'aquesta instal·lació

L'Ajuntament de Cerdanyola ha aprovat en sessió plenària extraordinària, convocada per urgència, la ratificació de l'ampliació del termini del dipòsit de garantia definitiva del contracte de gestió del servei públic de la zona esportiva municipal del bosc tancat (ZEM Bosc Tancat) i estima el dipòsit de garantia perquè es puguin iniciar els tràmits perquè pugui obrir les instal·lacions com més aviat millor. Ha votat a favor PSC, s'han abstingut Ciutadans, Guanyem i Junts per Cerdanyola i han votat en contra En Comú Podem. ERC no ha participat a la votació per considerar que la celebració del ple vulnera els drets dels regidors i regidors que no han pogut assistir pel poc temps en la convocatòria. No han participat en el ple els regidors Pepi Rivera (PSC), Albert Turon (ERC), Pilar Adell (ECP) i Anabel Plans (PP).

Més info: L'obertura del Bosc Tancat, pendent d'una garantia de l'empresa gestora

D'aquesta manera, el consistori fa un pas més perquè s'obri el Bosc tancat, que fa dos anys que no ofereix cap servei, primer per la pandèmia de la COVID-19 i després perquè l'empresa concessionària va entrar en concurs de creditors.

Polèmica per la celebració del Ple

Però el ple s'ha celebrat enmig de la polèmica que ha originat el fet d'haver-se convocat sense un mínim de 48 hores. El tercer tinent d'alcaldia, Javier Sánchez Miras, del PSC, ha justificat la convocatòria del ple per "la mateixa idiosincràsia de la instal·lació", necessària a l'estiu.

Però el regidor d'ERC, Íñigo García de Enterría, ha manifestat el seu descontentament per la convocatòria del ple amb tan poc temps i ha dit que "no hi ha cap causa de convocar un ple en menys 48 hores" i ha assegurat que "s’estan vulnerant drets polítics de regidors d'aquest ple".

Però, el tercer tinent d'alcaldia, Javier Sánchez Miras, del PSC, li ha respost que convocar-la d'aquí 48 hores no garantiria la presència dels regidors absents. "És una instal·lació que el màxim esplendor és ara l’estiu i era compromís de l'últim ple que quan tinguéssim garantia convocaríem i així ho hem fet", ha assegurat Sánchez Miras, del PSC, que ha dit que els drets dels regidors no estan vulnerats perquè el ple ha estat convocat com a "urgent".

Suport unànime a l'obertura del Bosc Tancat, però amb dubtes

Després d'aquest primer debat inicial sobre la convocatòria del ple extraordinari, els diferents grups polítics han pogut explicar la seva postura en la votació referent a la ratificació de l'ampliació del termini del dipòsit de garantia.

Arribats a aquest punt, Sánchez Mira, del PSC, ha afirmat que "amb l’estimació de la garantia estem garantint l’obertura del Bosc tancat, que és una demanda de la ciutadania".

Però Cecilia Collado, regidora d'En Comú Podem Cerdanyola ha manifestat la seva disconformitat amb la convocatòria d'urgència perquè "aquest caràcter d'urgència no permet treballar la documentació". I ha demanat que es tingui la "seguretat" que l'empresa compleix amb els requisits.

A més, Ivan González Galdeano, de Guanyem Cerdanyola, ha criticat la praxi del PSC en convocar aquest ple amb tan poc temps per revisar informes. "Ens trobem amb un ple d’urgència que s’ha convocat en 20 minuts", ha declarat. I ha manifestat que "és una concessió de serveis molt important, amb molts diners en joc sense un informe jurídic que ho avali".

Per la seva banda,  Pau Ortolà, de Ciutadans, ha declarat que no s'han oposat a l'aprovació perquè "no hi ha perjudici a tercers", "hi ha un perjudici en el fet de no obrir-se la piscina i pel fet que "que es deixi obrir les piscines no impedeix que deixin de requerir els procediments administratius que pertoquin".

Però De Enterría, ERC, ha posat en dubte que el perjudici a tercers no existeixi i ha dit que en el cas del Bosc Tancat "no estem parlant d’un servei públic essencial". A més, ha afirmat que "mai s’ha presentat un punt sense cap informe jurídic favorable" i s'ha preguntat que si "l'obertura serà efectiva quan tinguin la llicència?". També ha assegurat que l'empresa concessionària té deutes amb hisenda.

No obstant això, el tercer tinent d'alcaldia, Sánchez Miras, del PSC, ha dit que aquesta denúncia vulnera el principi de presumpció d'innocència. Tot i que ha manifestat que, "com que tenim aquesta alerta, la comissió que farà el seguiment de les concessions administratives li demanarà a l'empresa que comprovi que ha pagat tot".

I ha defensat la postura del seu grup municipal perquè "l’interès d’obrir les piscines és general. Tots han dit que volen que s’obri la piscina, menys ERC".

Després, Sánchez Braut, de Junts per Cerdanyola, ha mostrat els seus dubtes sobre el cas, però també ha dit que "ara hem de possibilitar que s’obri i en acabat ja resoldrem els temes pendents".

Tot seguit, Collado, d'En Comú Podem Cerdanyola, ha reiterat que "volen que s'obrin les piscines de la millor manera possible" i per això ha dit que pensa que al ple de juliol estaria més clar el tema de la llicència i de la morositat. "Fem-ho bé i esperem al ple de juliol", ha afegit.

Després, García de Enterría, d'ERC, ha matisat les paraules de Sánchez Miras que insinuaven que el seu grup no volia l'obertura del grup municipal, ha recordat que l'any 2012 l'anterior concessionària també va obrir les piscines sense llicència i ha afirmat que "exigim que si s'obren es faci conforme a llei". I ha reiterat que s'està vulnerant la llei amb aquesta votació.

A continuació, Sánchez Miras, del PSC, ha agraït que també se sumi a la voluntat de la resta de regidors d'obrir el Bosc tancat i ha defensat la legalitat de la convocatòria del ple abans de procedir a la votació.

El Bosc Tancat obrirà el 8 de juliol?

Amb l'aprovació d'aquest punt, el Bosc Tancat està més a prop d'obrir, tot i que, si es fa cas al que anuncia a les xarxes l'empresa concessionària, Gimnàs Atlante Vallès, l'obertura d'aquesta instal·lació serà efectiva el pròxim 8 de juliol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.