Ciutadans demana un pla d'actuacions en l'espai públic per evitar afectacions per les fortes pluges

Ciutadans també ha demanat que s'obri un expedient a Endesa des de Consum per les apagades de llum

La secció local de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha emès un comunicat en el qual demana al govern de la ciutat que elabori un pla d'actuació davant les "pluges torrencials" que permeti "millorar la resposta de l'administació".

La portaveu de Ciutadans de la ciutat, Sonia Rodríguez, demana al govern del PSC "mitjans per ajudar les famílies i comerços afectats" per les inundacions. En aquest sentit, Rodríguez ha demanat a l'Ajuntament una "reunió urgent amb els responsables de l'empresa Endesa per buscar solucions urgents davant els problemes elèctrics" que han augmentat amb les fortes pluges però que, tal com destaca la regidora de Ciutadans, s'arrastren "d'unes infraestructures deficients". 

En la mateixa línia, la formació taronja explica que demanaran que s'obri un expedient a Consum perquè investiguin el motiu i l'abast dels talls de llum que pateixen la ciutadania de Cerdanyola. Rodríguez també envia un missatge de suport a les persones que han patit danys a causa de les fortes pluges

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha anunciat que els Serveis Jurídics de l'Ajuntament estudiaran prendre accions legals contra Endesa davant els problemes amb el seu servei que s'allarguen des d'anys enrere. També des d'ERC han reaccionat a la problemàtica amb el servei elèctric informant al Síndic de Greuges.

Més info: L'Ajuntament de Cerdanyola estudia accions legals contra Endesa per les apagades de llum a la ciutat

Quant als desperfectes i problemes causats pels aiguats, la regidora destaca que cal prendre mesures per evitar aquestes conseqüències negatives dels temporals: "Hem de millorar el sistema de desguàs i mantenir-lo al dia, així com millorar la distribució elèctrica; no és acceptable que pugi tant el nivell de l'aigia iq ue tinguem tants talls de llum". Alhora, Rodríguez demana una reunió amb els partits que formen part de l'Ajuntament per treballar en l'elaboració d'un pla d'actuacions de millora de l'espai públic el qual, diu la regidora, "ha de centrar-se en la neteja del clavegueram i en el drenatge dels espais públics". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.