L'Ajuntament de Cerdanyola estudia accions legals contra Endesa per les apagades de llum a la ciutat

L'alcalde de Cerdanyola ha demanat a Serveis Jurídic que estudiï accions legals contra la companyia elèctrica

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, ha anunciat a través de les seves xarxes socials que ha demanat als Serveis Jurídics de l'Ajuntament que estudiïn emprendre accions legals contra Endesa. El motiu, segons apunta Cordón, les apagades continuades durant anys i la "mala qualitat en el subministrament".

"Després de 18 mesos (els que portem en el govern municipal) reclamant solucions i millores en la infraestructura elèctrica de la ciutat, després d'anys d'apagades i mala qualitat en el subministrament que han causat i causen tants perjudicis a tanta gent, he demanat als Serveis Jurídics de l'Ajuntament que estudiïn accions legals contra la companyia elèctrica", ha dit Carlos Cordón.

Arran del temporal que va afectar Cerdanyola el 18 de desembre, les apagades de llum s'han fet constants a la ciutat. Des d'Endesa, expliquen al TOT que es tracta d'un problema causat per l'aigua que va entrar a les instal·lacions elèctriques. Segons la companyia, el divendres van estar 3.900 clients sense llum més d'una hora als carrers del Remei, Santa Anna i de la Pau; 422 clients dels carrers Sentmenat, Bonavista, Valldaura i Mallorca i durant el cap de setmana, 18 clients de l'avinguda Espanya van estar sis hores sense llum.

Més info: La intensa pluja del dia 18 causa talls de llum i danys a espais de la ciutat

Tot i això, nombrosos veïns de diferents parts de la ciutat han patit, i segueixen patint, diverses apagades al dia. El temporal ha agreujat una problemàtica que el veïnat de Cerdanyola denuncia des de fa anys. "Se'ns ha acabat la paciència i, com sempre, arribarem allà on faci falta. Cerdanyola no es mereix això", diu Cordón.

Més info: Les apagades de llum reincidents provoquen preocupació entre el veïnat

 

ERC recórrer al Síndic de Greuges

La secció local d'Esquerra Republicana ha anunciat que ha presentat una queixa davant el Síndic de Greuges de Catalunya davant el perill que aquesta situació es perllongui durant les festes nadalenques. ERC també ha posat a disposició de la ciutadania un model de reclamació per presentar a ENDESA, l'Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, el Servei de qualitat del subministrament elèctric i el Síndic de Greuges. Els documents per presentar les reclamacions es poden troar en aquest enllaç

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.