Ciutadans donarà la retribució del ple extraordinari a entitats socials

Ciutadans ha criticat "l'ús partidista d'una institució pública com l'Ajuntament"

El grup municipal de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha anunciat que donarà els diners rebuts per assistir al ple extraordinari del 20 de novembre a entitats socials de la ciutat. Durant el ple, que es va celebrar a petició d'ERC, Guanyem i Junts per presentar una moció d'oposició a la sentència del procés, els tres regidors de Ciutadans van denunciar que la celebració del ple suposava una despesa de 7.000 euros. La moció va acabar sent rebutjada amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i PP, i l'abstenció d'En Comú Podem.

El regidor de la formació taronja, Gorka Samaniego, ha criticat "l'ús partidista d'una institució pública com l'Ajuntament" i "el malbaratament de fons públics" per part dels grups municipals que van convocar el ple extraordinari. Samaniego insisteix que el tema que centrava la moció - la sentència del Tribunal Suprem en el judici de l'1 d'octubre - "es podria haver debatut com un més en qualsevol ple ordinari del municipi sense cap mena de sobrecost per a la ciutat".

Des de Ciutadans consideren que "tot el temps i els recursos de l'Ajuntament s'han de dedicar a treballar i a solucionar els problemes reals dels ciutadans", en lloc de "perdre el temps en temes partidistes que només defensen uns pocs". En aquest sentit, Samaniego insisteix que, "si volen debatre aquest tipus de coses, bastava amb una moció en el pròxim ple".

Ciutadans ha anunciat que els seus tres regidors, Sonia Rodríguez, Pau Ortolà i Gorka Samaniego, donaran els diners rebuts per la seva assistència a aquest ple a entitats socials.