Ciutadans proposa augmentar les sancions a les persones que embruten la via pública

Ciutadans demana més sancions, més presència de Policia Local i Agents Cívics i més papereres

El grup municipal de Ciutadans a Cerdanyola del Vallès ha anunciat que proposarà al ple municipal augmentar les sancions als responsables dels comportaments incívics. La formació ho presentarà com a moció al ple ordinari del mes de març.

El regidor de Cs a Cerdanyola, Gorka Samaniego, destaca que "les campanyes de sensibilització que ha iniciat l'Ajuntament estan bé i són necessàries", però considera que són insuficients: "Tothom sap que aquestes accions no s'han de fer, i si continuen produint-se és perquè es té la sensació d'impunitat".

Samaniego també assegura que, actualment, aquest tipus de conductes tenen una sanció d'entre 30 i 60 euros, una quantitat que considera "clarament baixa i desproporcionada, a la baixa, respecte al dany que ocasiona als carrers, parcs i barris".

En aquest sentit, des de Ciutadans assenyalen que les sancions han d'anar acompanyades de campanyes informatives sobre aquest augment de les sancions, d'una major presència de la Policia Local i els Agents Cívics, i de la instal·lació de més papereres i espais habilitats per als gossos.

Durant la presentació de la campanya de conscienciació a l'hora de passejar els gossos a la ciutat, l'alcalde Carlos Cordón va assegurar que l'Ajuntament està "treballant a actualitzar una ordenança de civisme que està molt desfasada". Des de Ciutadans asseguren confiar en la paraula de l'alcalde.

Més info: L'Ajuntament posa en marxa una campanya per fomentar el civisme entre els ciutadans amb gossos

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.