El clima, els espais verds i el català protagonitzen l'últim Ple de l'any

El Ple Municipal del mes de desembre té lloc aquest dimarts a partir de les 18 h

Aquest dimarts 20 de desembre, a les 18 h, se celebra l'últim Ple Municipal de l'any a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès. Durant la sessió, els grups municipals votaran el nou contracte per al manteniment dels espais verds, així com mocions sobre l'ús del català a l'Ajuntament i les condicions laborals de la Policia Local.

Manteniment dels parcs i espais verds

En aquest Ple, el govern local del PSC demanarà a la resta de partits que acordin adjudicar el contracte del servei de manteniment d'arbrat, places i espais verds municipals a l'empresa Urbaser SA. El contracte s'adjudicaria per quatre anys amb un valor de 6.009.384,20 euros. Per una altra banda, el govern demanarà el vot a favor de vint-i-sis reconeixements extrajudicials d'obligacions. En altres paraules, factures pendents de pagament de serveis que empreses i autònoms ja han completat per a l'Ajuntament.

Per una altra banda, es votarà aprovar definitivament la Relació de Llocs de Treball després del període d'al·legacions. Alhora, es rebutjarien les propostes fetes pel sindicat CNT en representació dels treballadors de Promoció Econòmica.
A més a més, el govern plantejarà l'adhesió del consistori als objectius de la Unió Europea per l'any 2030 en matèria de clima, així com adoptar el compromís de reduir els gasos d'efecte hivernacle a la ciutat en més del 55%, en el marc del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia Sostenible, mitjançant la millora de l'eficiència energètica i un major ús de fonts d'energia renovables i l'augment de la resiliència mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic.

Més info: La Policia Local i els treballadors de Promoció Econòmica es fan escoltar al Ple

Una altra proposta del govern serà la "declaració d'especial interès i utilitat municipal" les obres de substitució de cobertes de fibrociment a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB per tal que es pugui bonificar la despesa.

Mocions sobre el català i la Policia Local

En l'apartat de les mocions, en primer lloc, es votarà la proposta del PSC, ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts per vetllar pel compliment i el desplegament del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola, aprovat pel Ple Municipal el 30.04.98. En segon lloc, es debatrà la moció d'ERC, Ciutadans i Junts per instar al govern municipal a millorar la retribució de la totalitat de la plantilla de la Policia Local i fer un pla de millora a llarg termini de cos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.