La Policia Local i els treballadors de Promoció Econòmica es fan escoltar al Ple

Diferents treballadors públics de l'Ajuntament i el cos policial han participat a l'Audiència Ciutadana

L'Audiència Ciutadana del mes de novembre ha estat protagonitzada per les intervencions crítiques de diferents treballadors públics. Per una banda, tècnics del servei de Promoció Econòmica han protestat davant una decisió del govern i el Ple Municipal i, per una altra, agents de la Policia Local han demanat millores de les seves condicions laborals.

La sessió d'aquest mes de l'Audiència Ciutadana s'ha celebrat el dijous 24 de novembre abans del Ple Municipal. També hi han intervingut representants del Gremi d'Hostaleria per demanar l'aprovació de l'ordenança de regulació de les terrasses que s'ha votat a la posterior sessió plenaria.

Les al·legacions de Promoció Econòmica

Un grup de treballadors del servei de Promoció Econòmica han acudit al Ple sota el paraigua del sindicat CNT per visibilitzar la seva protesta davant una decisió del consistori. En concret, la secció sindicat de CNT acusa el consistori d'aprofitar el procés d'estabilització dels treballadors públics per "canviar condicions laborals que encara estan pendents de judici i crear una llei per eludir les possibles futures sentències".

CNT fa referència a l'aprovació de la modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT) aprovada al Ple del mes d'octubre i que crear els llocs de treball que ara desenvolupen treballadors interins. El sindicat ha presentat al·legacions a l'acord del Ple demanant que es tinguin en compte les seves peticions. Aquestes fan referència al procés de negociació de l'acord amb els sindicats, les característiques dels llocs de treball creats i les categories que determinen el salari de cada plaça, entre altres aspectes. A l'Audiència Ciutadana, el sindicat ha recordat que alguns treballadors han anat a judici perquè l'Ajuntament reconegui la seva categoria com a tècnics superiors, i acusen el consistori d'aprofitar els canvis a la RLT per no tenir en compte "una possible sentència judicial favorable als treballadors".

Davant les paraules dels treballadors, la regidora de Recursos Humans, Pepi Rivera, ha explicat que la resposta a les al·legacions es donarà seguint el procés habitual i es resoldran tècnicament. Rivera s'ha mostrat oberta a parlar amb els representants de CNT i també ha posat en valor la tasca dels sindicats amb qui han treballat la nova RLT afavorint "l'estabilització de 131 treballadors" de l'Ajuntament.

La Policia Local demana millores

Agents de la Policia Local han assistit a la sala de plens amb samarretes amb el text "Només verba" referint-se al lema cerdanyolenc "Facta non verba" (fets, no paraules) per acusar el govern local de no fer les actuacions necessàries per millorar les condicions laborals del cos de Policia Local.

Protesta de la Policia Local a la sala de plens de l'Ajuntament. FOTO: Mónica GM

Protesta de la Policia Local a la sala de plens de l'Ajuntament. FOTO: Mónica GMUna de les agents ha traslladat al plenari les inquietuds del cos, assenyalant que entre els treballadors de Policia Local hi ha "desmotivació i malestar davant les condicions laborals", consideren que els sous són massa baixos en comparació amb els municipis veïns i asseguren que aquest és un dels motius pels quals hi ha agents de Cerdanyola que marxen a altres ciutats. El cos també denuncia precarietat en les instal·lacions policials i destaquen que el 25% dels 58 agents i 13 caporals de Cerdanyola és interí "i sense formació policial".

En resposta, l'alcalde Carlos Cordón ha dit que el govern continuarà treballant perquè millorin les condicions de la Policia Local i la resta de treballadors de l'Ajuntament.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.