El conseller d’Educació desmenteix les declaracions de Salvador Illa a Cerdanyola sobre la FP

El conseller d'Educació assegura que cap alumne de FP inscrit dins el termini s’ha quedat sense plaça

Cap alumne de formació professional inscrit dins el termini s’ha quedat sense plaça. Així ho assegura la secció local d'Esquerra Republicana després de reunir-se amb el conseller d'Educació, Josep G. Cambray, i en referència a les paraules del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, en la seva visita a Cerdanyola del Vallès.

Més info: Salvador Illa: "20.000 alumnes no poden cursar FP perquè Ensenyament no ha fet la feina"

Illa va viure l'inici de curs escolar a Cerdanyola i va acusar el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de no fer la feina, provocant que 20.000 alumnes no puguin cursas Formació Professional. Segons Cambray, aquesta xifra es limita a 618 alumnes, que encara són a temps a escollir una de les 1.902 places vacants.

ERC detalla que "totes les persones que van sol·licitar una plaça d’un cicle formatiu de grau mitjà dins el termini, han pogut obtenir una plaça d’aquesta etapa educativa". Assenyalen que el procés de matrícula extraordinari encara està obert i que més de 34.300 persones s’han matriculat, fins ara, en cicles d’FP de grau mitjà.

Alta demanda d'inscripcions a FP

En un comunicat, Esquerra explica que la demanda extraordinària d’aquest curs ha suposat un increment de preinscripció en l’FP de grau mitjà del 23% respecte l’any anterior. El partit reconeix que el primer procés de preinscripció va acabar amb 12.611 aspirants que no havien pogut entrar a estudiar la seva opció desitjada, però recorden que el Departament "va crear una convocatòria extraordinària amb 6.152 places noves provinents de la creació de nous grups, de l’ampliació de les capacitats i de les vacants existents".

El conseller destaca que queden més de les 1.902 vacants en diversos centres a les quals es podrà optar, el conseller d’Educació ha anunciat la concertació amb caràcter extraordinari de 5 grups més del cicle formatiu de Cures d’Auxiliar d’Infermeries en centres concertats on hi podran accedir amb les mateixes condicions que als centres públics.

Per una altra banda, recorden que també hi ha l’opció d'accedir a aquests ensenyaments a través de l’Institut Obert de Catalunya de forma telemàtica, si no opten per l’accés a places presencials d’altres ensenyaments.

Xifres semblants als estudis de grau superior

Pel que fa al grau superior, de les 13.794 persones que havien participat al procés ordinari de preinscripció i s’havien quedat sense plaça, 705 no tenen plaça en allò que havien demanat. Aquestes persones també se’ls contactarà des del Departament d’Educació i rebran una atenció personalitzada per intentar reubicar-les en les 2.029 vacants existents a dia d’avui.

De cara al proper curs 2022-2023, ERC fa una llista dels anuncis del conseller d’Educació referents a canvis en el procés de preinscripció i matrícula de l’FP:

  • Es posaran nous criteris d’accés per garantir que tot l’alumnat de 4rt d’ESO tingui una plaça dins una de les 24 famílies professionals de grau mitjà que l’aspirant hagi escollit.
  • S’introduiran canvis al procés de preinscripció i matriculació d’aquests ensenyaments i s’avançarà el procés al mes de març.
  • Es farà una oferta pactada amb l’Agència de l’FP, el Departament d’Empresa i Treball i els agents socials per tal que aquesta sigui el màxim d’adaptada al mercat laboral i a les necessitats del territori.
  • Es millorarà l’orientació des del primer curs de l’ESO per tal d’incrementar el coneixement de totes les sortides educatives entre l’alumnat.



Trobada del conseller amb Helena Solà, regidora d'ERC

El conseller d'Educació, Josep G. Cambray, es va reunir amb la portaveu del grup municipal d’ERC, Helena Solà. "En aquesta reunió Solà va poder parlar amb el conseller Cambray d’altres aspectes que certament preocupants relacionats amb l’educació a Cerdanyola com ara la segregació escolar o la baixada de la natalitat que repercuteix directament a les escoles de la ciutat", explica ERC. Ambdues parts van emplaçar-se a seguir treballant per intercanviar informació i propostes amb l’objectiu de millorar l’educació a Cerdanyola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.