Dolors Bassa clourà l’exposició feminista de l’Ateneu Republicà

La política d’Esquerra Republicana participarà en l’acte de cloenda de l’exposició ‘Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939’ el 28 de setembre

La secció cultural  d’Esquerra Republicana a Cerdanyola, l’Ateneu Republicà, ha exposat al públic cerdanyolenc entre els dies 9 i 28 de setembre, Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939. Dolors Bassa i Coll serà present dimarts 28 a les 19 h a l’Ateneu de Cultura per donar per acabada la mostra, que ha estat impulsada per la Fundació Josep Irla.

Dolors Bassa a Cerdanyola

Dolors Bassa a Cerdanyola

 

L’exposició fa un recorregut de vuit plafons recollint les biografies de 16 dones que van sortir elegides regidores dels seus respectius municipis a les eleccions del 14 de gener de 1934, les primeres on les dones van poder votar. Entre les biografies destaca la cerdanyolenca Magdalena Llonch, la primera regidora de Cerdanyola del Vallès, motiu pel qual va ser posteriorment empresonada pel règim franquista. Natividad Yarza també és un nom sonant entre les biografies en ser la primera alcaldessa de Catalunya al municipi de Bellpart.

Més info: L'Ateneu Republicà presenta l'exposició 'Pioneres del municipalisme feminista 1934-1939'

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.