ERC critica la pujada de l'IBI: "és un moment difícil per a les famílies i les empreses".

La queixa dels republicans arriba després de la notícia que el govern municipal del PSC hagi convocat un ple extraordinari per a aprovar les ordenances fiscals

El grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha criticat la decisió de pujar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) de cara al 2024. Segons ha explicat en roda de premsa el portaveu del partit, Íñigo Enterría, aquest "no és un bon moment per a les famílies i les empreses". 

La queixa dels republicans arriba després de la notícia que el govern municipal del PSC hagi convocat un ple extraordinari per a aprovar les ordenances fiscals, entre les quals hi ha l'augment de l'IBI de l'11,6 %. 

Més info: El govern municipal proposa pujar l’IBI un 11,6%

Enterría ha denunciat que tant els expedients de les ordences fiscals com dels pressupostos, "s’hagi fet de manera unilateral pel PSC i sense comptar amb els altres grups municipals". 

També ha recordat que "el fet que l'any passat no hi hagués pressupostos va ser perquè es tractava d'un any electoral i no perquè estiguéssim en un moment d'incertesa, com van dir". 

D'alra banda, també han fet esment als "punts bàsics que estan en situació precària, com són la Policia, Urbanisme, Recursos humans i Treball i promoció" i han afegit que "si hi ha una recaptació d'impostos també hi ha d'haver un retorn dels serveis municipals per a la població". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.