ERC decideix "no interactuar amb la ultradreta" al ple municipal

El passat mes de maig la formació republicana ja va signar un "pacte antifeixista" amb Guanyem, En Comú Podem i Junts

El grup municipal i principal partit a l'oposició a l'Ajuntament de Cerdanyola, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha emès un comunicat en què explica la decisió de "no interactuar, ni debatre, ni donar suport a les propostes, ni a les mocions populistes que l'ultradreta presenti en el plenari municipal".

El cap de llista Albert Turon afirma que "des d'ERC no donarem ni visibilitat, ni legitimitat a la ultradreta i el feixisme institucional. En cap cas no normalitzarem els seus discursos d'odi, ni serem còmplices del seu populisme".

D'aquesta manera, en el ple municipal de setembre, que se celebrarà aquest dijous dia 28, asseguren que ERC "no participarà en la discussió de dues mocions que presenta l'ultradreta i votarà en contra d'elles, sense perjudici que això suposi no reconèixer la necessitat d'inversions en el barri de Serraperera, ni la necessitat d'ampliar la plantilla de la Policia Local, reivindicacions que fa anys que ERC lidera però no en base als arguments falsos i populistes que esgrimeix l'ultradreta".

A través del comunicat, els republicans esperen que la resta de partits politics s’hi afegeixin "per fer un cordó sanitari contra la ultradreta".

 

Un pacte a quatre

El passat mes de maig, quatre formacions polítiques de Cerdanyola ja van signar un acord antifeixista com a resposta a la possible entrada de partits d'extrema dreta a l'Ajuntament de la ciutat. A més d'Esquerra Republicana, també Guanyem CerdanyolaEn Comú Podem Cerdanyola i Junts per Cerdanyola van signar el pacte impulsat pel col·lectiu Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a Cerdanyola-Ripollet (UCFR).

Més info: Quatre partits polítics signen un pacte antifeixista a Cerdanyola

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.