ERC no descarta portar als jutjats el ple dels pressupostos

Esquerra Republicana denuncia irregularitats en l'aprovació dels pressupostos de 2020

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès denuncia irregularitats en l'aprovació dels pressupostos de 2020. ERC considera que els drets dels regidors i regidores de l'oposició es van vulnerar durant la convocatòria del ple extraordinari del passat 30 de desembre, i no descarta presentar un recurs contenciós davant els jutjats.

ERC, CiutadansGuanyem Cerdanyola ja han presentat un recurs de reposició perquè els tres grups consideren que "el ple del dia 30 de desembre va ser nul de ple dret". Si el govern no fa les esmenes requerides, Esquerra no descarta presentar un recurs contenciós al jutjat.

"La incomprensible obstinació per aprovar els pressupostos abans d'acabar l'any fa incórrer el Govern en errors greus i vulnera el dret dels partits de l'oposició que es van negar a votar per denunciar la recuperació d'aquestes pràctiques poc democràtiques", asseguren des d'ERC en un comunicat. Tant els republicans com els regidors de Ciutadans i Guanyem es van absentar del ple en el moment de la votació dels pressupostos com a forma de protesta.

Des d'Esquerra també denuncien que "la publicació al Butlletí Oficial de la Província de l'acord tampoc coincideix amb el que es va aprovar al Ple Municipal". "Si l'objectiu del govern era «fer les coses bé» no ho van aconseguir per la seva mateixa precipitació i per prioritzar els objectius polítics per sobre de les necessitats de la ciutat", afirmen.

La formació critica la urgència del govern local per aprovar els pressupostos abans de l'1 de gener i consideren que "els terminis són garanties democràtiques". ERC assegura que si els pressupostos s'haguessin aprovat a inicis de gener, "a efectes pràctics té les mateixes conseqüències per a les partides i els treballadors, no es perd cap inversió ni es paralitza cap servei".