ERC presenta al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità

Els republicans destaquen que el PDUM és un bon instrument però "cal anar més enllà per oferir les solucions de la ciutat que li pertoca pel fet de ser dins l’àmbit metropolità"

El grup municipal d'Esquerra Repubicana de Catalunya - Cerdanyola (ERC-Cerdanyola) ha anunciat aquest dijous que ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) aprovat pel Consell de l’AMB el 21 de març de 2023.

Més info: Saps què és el nou Pla Director Urbanístic Metropolità?

Els republicans expliquen en un comunicat que han presentat les al·legacions "amb la finalitat de millorar aquest planejament metropolità i que es tinguin presents els dèficits i les necessitats del nostre municipi". Tot i que destaquen la clara voluntat de l’AMB de superar el planejament predemocràtic del Pla General Metropolità de l’any 1976, ERC considera que "caldria anar més enllà i cercar una metròpoli realment sostenible, equilibrada territorial i equitativa socialment".

Tal i com assenyalen en el comunicat, les al·legacions presentades pel grup municipal cerdanyolenc es basen en cinc aspectes

1- Evitar la construcció d’un abocador al clot de l’argilera l’Almar;

2 - Defugir d’una metròpoli centrada en les necessitats de la ciutat de Barcelona;

3 - Que l’AMB assumeixi les càrregues econòmiques de les expropiacions de zones verdes;

4 - Deficient estudi i propostes del PDUM en els àmbits dels barris de Can Cerdà, Montflorit i de Bellaterra, dels Polígons Industrials de la Bòbila i de Santa Anna/Passeig de la Riera, dels espais residencials: Serraperera, Parcers, Can Antolí, Turonet, Campoamor/Can Magí, Can Jeroni Martí i Bellaterra;

5 - Inversemblança de les centralitats creades pel PDUM, amb la finalitat d’actuar com a pols d’atracció i erigir-les en grans espais de referència més enllà de l’àmbit local. En concret, posen l'exemple del Baricentro i no la UAB, "veritable centre d’impuls del coneixement, de la tecnologia i de la mobilitat del Vallès metropolità".

El cap de llista Albert Turon, comenta que: “Cerdanyola pateix d’estratègies urbanístiques que no li són pròpies a les seves necessitats i que responen a d’altres alienes que tampoc són de caire metropolità, sinó exclusivament de Barcelona o de Sant Cugat. No ens hem de deixar dur per dinàmiques que només ens porten les externalitats negatives, com ha passat amb els abocadors, sinó per dinàmiques pròpies que posin en valor a Cerdanyola del Vallès dins del territori metropolità”.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.