ERC presenta un recurs contra el Ple del Bosc Tancat per "vulnerar els drets dels regidors"

El 6 de juliol es va celebrar un Ple Extraordinari per aprovar la garantia del contracte de gestió del Bosc Tancat

El grup municipal d'Esquerra Republicana ha presentat un recurs contra el Ple Extraordinari celebrar el passat dimecres 6 de juliol, en el qual es va aprovar la garantia del contracte de gestió de les piscines del Bosc Tancat. El govern local va convocar el Ple d'urgència el mateix dimecres, i ERC argumenta que es van vulnerar els drets dels regidors amb manca de temps i informació per valorar el tema que es votava. 

Més info: Cerdanyola fa un pas més per obrir el Bosc tancat com més aviat millor

Crítiques a la gestió del govern

En un comunicat emès el dimarts 12 de juliol, Esquerra assegura que celebren l'obertura de les piscines, però "lamenta i critica la deficient gestió que ha fet el govern municipal". Des del grup municipal alerten de l'entrega de la garantia per part de l'empresa que gestiona les piscines s'ha fet fora de termini i que aquesta té un deute de 661.516,94 euros amb Hisenda.

ERC assenyala que l'Ajuntament hauria d'obrir tres expedients contra l'empresa que gestiona el Bosc Tancat per tenir deutes de 600.000 euros amb Hisenda. 

A ERC consideren que en el Ple Extraordinari del passat dia 6 s'hauria d'haver requerit a l'empresa concessionària que aportés la documentació necessària prèvia a iniciar els expedients que podria comportar la resolució del contracte. Assenyalen que ser deutor a la Hisenda Pública suposa que l'Ajuntament hauria d'iniciar contra l'empresa fins a tres expedients administratius per a declarar la prohibició de contractar de l'empresa, resoldre el contracte i imposar penalitats de fins a 100.000 euros.

Des del partit republicà recorden: "El servei públic que presta el Bosc Tancat ja ha patit abans les conseqüències perquè l'ajuntament no fa els controls exigits, així l'anterior empresa concessionària va entrar en concurs de creditors al cap de 2 anys d'haver estat l'adjudicatària, mai va obtenir la llicència d'obertura o, finalment, va haver de vendre el negoci a la nova empresa amb evident perjudici dels usuaris perquè va provocar que hagin estat tancades les piscines tot un any".

Recurs contra el Ple

Davant la urgència en l'aprovació de la garantia i l'atorgament de la llicència per obrir la instal·lació, ERC demana al govern "perquè faci el possible perquè la mateixa celeritat que s'ha concedit el permís d'obertura de les instal·lacions s'apliqui a la resta de procediments administratius, cosa que desafortunadament no succeeix sinó que s'eternitza la concessió de llicències i autoritzacions". El grup municipal afirma que el partit al govern, el PSC, "accepta tractar de forma diferent a empreses segons depengui del moment polític i de les crítiques que la ciutadania pugui fer de la gestió municipal a menys d'un any de les eleccions".

Davant aquestes crítiques, ERC ha interposat un recurs contra la convocatòria del ple extraordinari i urgent que es va celebrar el passat dia 6 de juliol. El motiu: "Més enllà que els informes jurídics eren desfavorables a aprovar allò acordat, és que es van vulnerar els drets dels regidors i de les regidores ja que no tenien la informació adient, ni en un termini suficient (només van disposar de la totalitat de l'expedient 2 hores abans del ple) per poder emetre el seu vot amb totes les garanties".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.