ERC proposa arribar a acords majoritaris governi qui governi

Des del partit, consideren que hi ha similituds pel que fa a temes d’equipaments, urbanització, mobilitat o medi ambient, entre les llistes que es presenten a les Eleccions Municipals

La secció local d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès ha comunicat la seva intenció d'arribar a acords majoritaris durant el proper mandat, governi el partit que governi. Des del partit republicà, han detectat que en els dos debats que s'han produït fins ara, a la UAB i l’organitzat per Cerdanyola Empresarial, s’han pogut copsar similituds pel que fa a temes d’equipaments, urbanització, mobilitat o medi ambient.

És per això que consideren que "cal passar de les paraules als fets i arribar a acords en temes cabdals com: canviar el model de neteja viària i recollida selectiva de residus; redactar urgentment un pla de mobilitat urbà i establir un nou servei d’autobús urbà amb més línies i més freqüències; dibuixar plegats les properes reurbanitzacions dels barris; establir un calendari dels nous equipaments culturals i esportius, i com han de ser aquests; i invertir en energies renovables, posar plaques solars en les teulades dels edificis municipals o crear comunitats energètiques locals. 

Segons el cap de llista, Albert Turon, “no pot ser que tinguem contractes caducats des de fa anys (bus i neteja viària i residus) i que no fem res més que reconèixer que no s’ha fet res. O que l’AMB ens faci, ara fa un any, un Pla d'Actuació de Millora de les Recollides dels Residus i no es posi en marxa. Tampoc podem perdre convocatòries de fons europeus perquè no tenim un pla de mobilitat. Ni que no hi hagi planificació concertada majoritàriament de quines inversions en espai públic i equipaments i en quin calendari es faran. No pot resultar que les inversions les decideixi només un partit o que quan es fan suggeriments sobre aquestes per a millorar-les es converteixin en moneda de canvi polítiques".

L'alcaldable per a Esquerra, en el comunicat que ha fet el partit, també ha criticat que des del govern se'ls hagi "exclòs de tot acord i consens", i ha afegit que "el valor del consens està en fer allò que es diu, no en anunciar accions o inversions que no es duen a terme i que després resten a un calaix".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.