El govern local aprova la nova licitació per la gestió de les escoles bressol

El govern assegura que la nova licitació "renova i modernitza un contracte que presentava algunes asimetries"

La Junta de Govern Extraordinària del 16 de maig ha aprovat el procés de la convocatòria de licitació de la gestió de les Escoles Bressol Municipals Cordelles, Turonet i Montflorit. David González (PSC), regidor d'Educació, afirma que amb aquest contracte "es dóna resposta a una necessitat i ofereix una solució digna i eficient per, com a mínim, en els últims dos anys, garantir un servei tan essencial com és l'educació".

Aquesta licitació suposa un model de gestió de les EBM "com el que s’ha regit durant els darrers 10 anys; es tracta de la mateixa concessió de serveis però amb una nova licitació, ja que l’anterior contracte quedava fora del temps de funcionament". A més, González afirma que "no s'està parlant de cap privatització, s'està parlant de garantir, renovar i modernitzar un contracte que no ho estava". 

El regidor, a més, apunta a que el Govern en tot moment ha comunicat als grups municipals amb què s'estava treballant i quina era la intenció: aprovar-ho per una Junta de Govern Local. També s'afirma que la informació s’havia donat en una comissió informativa, amb l'oportunitat també de parlar-ho durant el darrer ple i amb totes les explicacions demanades. 

Divendres 15, Guanyem va denunciar, en un comunicat, el fet que el govern no obrís un debat amb l'oposició per decidir sobre el futur de les escoles bressol.

Més info: Guanyem denuncia que el govern local aprovarà la privatització de les Escoles Bressol Municipals

El Govern afirma que aquesta Junta s'ha convocat "com totes en les que s'ha vist oportú fer Juntes de Govern Extraordinàries per aprovar aquells punts que són veritablement importants".  A més, "tenint en compte la quantitat dels diners, el tipus de contracte i el termini, l’òrgan competent per fer aquesta aprovació és la Junta del Govern Local", afirma González. 

La licitació, que en principi cobreix els dos primers anys, podria donar lloc a una futura pròrroga amb millores o propostes de futur. González afirma que si aquesta licitació no entrava en marxa ara, a l’estiu hagués suposat un problema perquè la mateixa llei no emparava una sisena pròrroga si no estava en marxa un procés de licitació. 

Malgrat tot això, des del Govern expliquen que aquest nou contracte suposa una millora a la qualitat educativa i a la pròpia gestió de les escoles. "L'únic que s'està fent és superar les asimetries que existien, ja que diferents empreses gestionaven les escoles bressol". Ara, una única empresa gestionarà les tres escoles garantint l'equiparació salarial entre tots els treballadors. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.