El govern local prorroga el pressupost municipal per a 2023

No s'aprovarà un nou pressupost per al 2023, sinó que s'allargaran les inversions previstes per al 2022

El pressupost municipal es prorrogarà per al pròxim any. És a dir, no s'aprovarà un nou pressupost, sinó que s'allargaran les inversions aprovades per al 2022. El govern del PSC defensa que és la "millor opció" per al 2023 davant la "incertesa" de l'economia actual.

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, va explicar al torn de Precs i preguntes del Ple Municipal del 20 de desembre que el govern ha intentat "buscar la millor fórmula pressupostària per al 2023". En aquesta cerca, indica que s'han adonat del grau d'incertesa d'aquests moments: "Cada vegada que demanàvem números als tècnics, ens adonàvem que l'única certesa que tenim és que estem en un moment de molta incertesa". Sánchez va assenyalar la variabilitat de la despesa en llum i gas com a aspecte que dificulta la realització d'un nou pressupost.

Així, el govern local afirma que la millor opció són els números que ja tenien davant, destacant que la "flexibilitat del pressupost de 2022 ha de permetre afrontar els reptes del 2023 amb seguretat pressupostària". A més a més, Javier Sánchez va defensar l'estabilitat que aporten els pressupostos aprovats per als anys 2020, 2021 i 2022.

En resposta a l'explicació de la pròrroga, el regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, va assegurar que no es creia els arguments del govern i va considerar que un nou pressupost aportaria certesa a la ciutadania "en un moment d'incertesa". Samaniego també va recordar la defensa que el PSC va fer, el desembre de 2019, de l'aprovació del pressupost del 2020: "Van aprovar un pressupost el 30 de desembre dient que el govern volia entrar en la normalitat de tenir un pressupost a inici d'any". El regidor de la formació taronja també es va preguntar: "Trauran pit de prorrogar el pressupost?".

L'alcalde Carlos Cordón va respondre que el seu estil no és treure pit, però que, posats a fer-ho preferia treure'n "de no haver apujat els impostos en 4 anys i intentar solucionar els problemes de la ciutat". Des d'Esquerra Republicana, el regidor Íñigo Enterria es va mostrar contundent en criticar la decisió del govern: "L'única cosa bona que tenien els pressupostos del 2022 és que eren tan dolents, que són bons per al 2023". Enterria va assenyalar que es tracta de poder ser previsors i que la decisió està condicionada per l'any electoral.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.