Llum verda al nou contracte del manteniment de parcs i espais verds

El Ple Municipal d'aquest mes s'ha celebrat el dimarts 20 de desembre

L'últim Ple Municipal de l'any a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha aprovat el nou contracte per al manteniment dels parcs i els espais verds de la ciutat. També s'ha aprovat una moció sobre l'ús del català a l'Ajuntament.

Manteniment dels parcs i espais verds

En aquest Ple, tots els grups municipals han donat suport a la proposta del govern local del PSC per adjudicar el contracte del servei de manteniment d'arbrat, places i espais verds municipals a l'empresa Urbaser SA. El contracte s'adjudicarà per quatre anys més una possible pròrroga i amb un valor de 6.009.384,20 euros. La regidora d'Espai Públic, Eulàlia Mimó, ha destacat que una de les novetats és que el contracte unifica les jardineries incloent les àrees del Centre Direccional i el Parc Tecnològic del Vallès (PTV), que fins ara es portaven en contractes separats. Mimó també ha assenyalat que s'incrementa "el personal i els mitjans", inclou criteris de sostenibilitat i té en compte possibles increments de personal pel creixement urbanístic a zones com Santa Teresa. 

Per una altra banda, el Ple també ha aprovat vint-i-sis reconeixements extrajudicials d'obligacions (REO). En altres paraules, factures pendents de pagament de serveis que empreses i autònoms ja han completat per a l'Ajuntament. El PSC ha estat l'únic partit que ha votat a favor de tots els punts, mentre la resta de grups s'hi han abstingut. Abans de començar la sessió, el govern ha demanat que s'incloguessin d'urgència una trentena de REO més, però els grups de l'oposició no van donar el vot favorable a que es votessin en aquest Ple. 

En l'àmbit laboral, s'ha aprovat definitivament la Relació de Llocs de Treball després del període d'al·legacions. Alhora, es rebutgen les propostes fetes pel sindicat CNT en representació dels treballadors de Promoció Econòmica. En aquest punt, PSC, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola han votat a favor, mentre ERC, Ciutadans, Guanyem i PP s'hi han abstingut. A més a més, el ple ha acceptat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament als objectius de la Unió Europea per l'any 2030 en matèria de clima, així com adoptar el compromís de reduir els gasos d'efecte hivernacle a la ciutat en més del 55%, en el marc del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia Sostenible, mitjançant la millora de l'eficiència energètica i un major ús de fonts d'energia renovables i l'augment de la resiliència mitjançant l'adaptació als impactes del canvi climàtic.

Una altra proposta del govern aprovada per unanimitat del Ple ha estat la declaració d'especial interès i utilitat municipal les obres de substitució de cobertes de fibrociment a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB per tal que es pugui bonificar la despesa.

El Ple de desembre ha estat l'últim de Pilar Adell (En Comú Podem) com a regidora del grup municipal, ja que ha anunciat la seva renúncia al càrrec i el ple ha restat assabentat de forma oficial. 

Mocions sobre el català i la Policia Local

En l'apartat de les mocions, s'ha aprovat la moció proposada pel PSCERCGuanyemEn Comú Podem (ECP) Junts, i impulsada per la Plataforma per la Llengua, per vetllar pel compliment i el desplegament del Reglament per a l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola, aprovat l'any 1998.

Més info: El Ple de Cerdanyola aprova una moció per protegir l'ús del català

En canvi, s'ha rebutjat la moció d'ERC, Ciutadans (Cs) i Junts per instar al govern municipal a millorar la retribució de la totalitat de la plantilla de la Policia Local i fer un pla de millora a llarg termini del cos. ERC, Cs, Junts i PP han votat a favor, mentre PSC i ECP han votat en contra, i Guanyem s'hi ha abstingut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.