Guanyem: "La proposta de municipalització de les escoles bressol que farà el PSC és nostra"

El govern del PSC proposarà la gestió directa de les escoles bressol municipals i Guanyem reivindica la feina feta en aquest tema pel govern de Compromís

Guanyem Cerdanyola ha reivindicat la feina del govern de Compromís per Cerdanyola en el canvi a gestió directa de les Escoles Bressol Municipals que el govern del PSC proposarà aprovar aquest dijous. Des de Guanyem asseguren que el Partit Socialista presentarà el mateix model que havia rebutjat quan governava Carles Escolà.

Més info: La gestió directa de les Escoles Bressol Municipal, més aprop d'aprovar-se

"Aquesta proposta és nostra", ha afirmat el portaveu i candidat a l'alcaldia de Guanyem Cerdanyola, Ivan González, en una roda de premsa aquest dimecres 28 de setembre. El regidor ha assegurat que l'expedient que el govern del PSC portarà al Ple Municipal del mes de setembre és el mateix que Compromís va presentar, i els socialistes van rebutjar l'any 2018. "És difícil trobar set diferències entre la proposta que va defensar Elvi Vila -regidora d'Educació amb Compromís-, i la que ara porta David González -actual regidor d'Educació", ha dit Ivan González.

2018: la proposta de Compromís

El regidor de Guanyem ha celebrat que el govern del PSC aposti per la gestió pública de les escoles bressol i ha anunciat que votaran a favor de la proposta, però considera que aquesta "arriba massa tard". González ha repassat els antecedents de la municipalització d'aquest servei, que es remunten l'any 2018. El maig d'aquell any, Compromís va proposar al plenari aprovar el model de gestió pública de les EBM, que encara avui té la gestió externalitzada. "El PSC ho va rebutjar argumentant que no creien que fos el model correcte per a les escoles bressol", ha apuntat Ivan González.

Amb l'entrada del PSC al govern l'any 2019, ha explicat el regidor, Guanyem va suggerir als socialistes votar a favor de qüestions a les quals no donaven suport a canvi de fer efectiu el canvi de model de les EBM. "L'any 2019 vam proposar votar a favor de la proposta de pujada de sous als regidors a canvi de municipalitzar les escoles bressol, però el PSC va dir que no", diu González, qui assegura que Guanyem ha mantingut viva la proposta de municipalització davant "l'actitud de bloqueig" dels socialistes.

Acusació d'electoralisme

Per a Guanyem, el pas del PSC en favor de la gestió pública de les EBM té "motius electoralistes" darrere. Per a Ivan González, el PSC "nota que el mandat s'acaba i no poden treure pit de mesures d'esquerres". A més a més, ha lamentat que el PSC no hagi fet cap reconeixement a la feina feta per Compromís respecte a aquest canvi de model.

Si Guanyem defensa el mateix que plantejarà el PSC de la mà d'En Comú Podem, per què no van formar part de l'acord per tirar-la endavant? "No ens van convidar", diu el portaveu de la formació, qui assegura que durant l'estiu el govern els havia comentat en reunions informals que presentarien el canvi de model.

Sobre l'estat de Cerdanyola Promocions, l'empresa municipal que haurà d'assumir el servei de les escoles bressol, des de Guanyem assenyalen que caldrà veure com funciona amb el nou model. Tot i això, apunten que l'empresa ha perdut "múscul financer" després d'eliminar la Zona Blava d'aparcament que es gestionava a través de Cerdanyola Promocions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.