La gestió directa de les Escoles Bressol Municipal, més aprop d'aprovar-se

PSC i En Comú Podem acorden un model de gestió de directa que demanar aprovar al Ple de setembre

Les Escoles Bressol Municipals (EBM) podrien passar a ser gestionades directament per l'Ajuntament de Cerdanyola a partir del pròxim curs 2023-2024. El PSC, partit al govern local, i En Comú Podem (ECP) han acordat un model de gestió directa dels centres a través de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions.

La proposta es votarà al Ple Municipal del mes de setembre i els dos grups confien en el fet que la proposta tirarà endavant. Altres formacions com ERCGuanyem han defensat amb anterioritat el model de gestió directa de les Escoles Bressol Municipals.

Gestió 100% municipal

Fins ara, les tres Escoles Bressol Municipals es gestionaven a través d'una licitació amb empreses externes. Amb la proposta de PSC i ECP, la gestió la faria l'empresa municipal Cerdanyola Promocions. Amb la qual cosa, tota la gestió seria municipal.

En roda de premsa, aquest dijous 15 de setembre, el regidor d'Educació i portaveu del PSC, David González, ha explicat que el canvi de model contempla la subrogació del personal que actualment treballa a les escoles bressol, així com el manteniment de les seves condicions. González també ha assenyalat que es crearien llocs de treball a Cerdanyola Promocions per tal d'assumir el nou servei.

Si el Ple Municipal del 29 de setembre aprova el nou model, aquest podria començar-se a aplicar a partir del curs 2023-2024. Segons apunta el regidor, aquest any es dedicaria a "la preparació de l'estructura de l'empresa municipal" quant a la contractació i externalització de serveis vinculats a l'activitat dels centres.

Des d'En Comú Podem, la regidora Cecilia Collado ha afirmat que l'empresa municipal pot assumir aquest canvi, i que "els avantatges econòmics que representa una gestió pública són necessaris".

Regidors de PSC i En Comú Podem presenten l'acord pel model de gestió de les Escoles Bressol. FOTO: Mónica GM

Regidors de PSC i En Comú Podem presenten l'acord pel model de gestió de les Escoles Bressol. FOTO: Mónica GM

Acord polític

González (PSC) ha assenyalat que després de licitar de nou el servei l'any 2020 -amb un contracte de 2 anys més 1 addicional que unificava la gestió amb una sola empresa, i després d'una pròrroga que s'allargava sense licitació des del 2015-, es va obrir un diàleg amb ECP i van crear una comissió per cerca un nou model. Durant l'últim any han elaborat informes i estudis que, segons han assegurat en roda de premsa, validen la viabilitat del canvi de model.

Durant el mandat anterior de Compromís per Cerdanyola (2015-2019), el plenari va rebutjar la proposta del govern d'aleshores de municipalitzar la gestió de les escoles bressol, el maig de 2018. Les principals crítiques van anar dirigides a la capacitat de l'empresa municipal d'assumir el servei. Un any més tard (abril de 2019), el govern va fer un segon intent de municipalització de les EBM, però el punt es va acabar retirant a petició de l'oposició.

La regidora de ECP, Pilar Adell, assegura que la realitat de l'empresa municipal no són les mateixes que tres anys enrere: "Les perspectives de l'empresa han canviat, tenim nou gerent i tenim nuclis de desenvolupament de la ciutat. Ara està en condicions de tirar endavant una gestió com aquesta". Per a David González, aquest seria "un punt d’inflexió per al treball de l’empresa municipal". Ambdues formacions han celebrat haver arribat a consensos per tirar endavant la proposta del nou model de les escoles bressol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.