Guanyem valora com "un pas enrere" el primer any de govern del PSC

Aquest 15 de juny es compleix un any de la investidura de Carlos Cordón (PSC) com a alcalde de Cerdanyola


"Després d'un any el govern socialista no ha desenvolupat polítiques valentes i de transformació de la ciutat", comença dient el comunicat de Guanyem Cerdanyola sobre el primer any de govern del PSC. Aquest 15 de juny es compleixen dotze mesos de la investidura de Carlos Cordón com a alcalde de Cerdanyola del Vallès.

Més info: El primer any de mandat del PSC, marcat pel coronavirus


En el comunicat, Guanyem assenyala que durant aquest any s'han vist executats els projectes iniciats pel govern de Compromís per Cerdanyola: "Podem veure com s'ha finalitzat la Coberta de Can Xarau, amb finançament de l'AMB, i les remodelacions de la plaça Goya i el carrer Sevilla". En aquest sentit, el partit assegura que el PSC "s'ha limitat a seguir els projectes iniciats pel govern de Compromís".

Per una altra banda, Guanyem assegura que el govern municipal ha aprovat "d'esquena a la ciutadania" un seguit de "projectes nocius" i assenyalen "la construcció del tanatori - sense conèixer encara si es desenvoluparà el crematori - i el nou Pla Director del Centre Direccional -sense resoldre la problemàtica dels abocadors". Sobre aquesta qüestió, Guanyem reitera que des de l'inici han manifestat que aquestes actuacions perjudiquen greument la salut de la població.

En la seva valoració d'aquest primer any de govern socialista, Guanyem posa el focus en els acords del PSC amb En Comú Podem i Junts per Cerdanyola: "Hem pogut veure com ambdós aproven amb els ulls tancats qualsevol proposta del PSC a canvi de res, ja que no s'ha desenvolupat, ara per ara, cap dels elements de l'acord programàtic". Destaquen que amb el vistiplau d'ECP i Junts s'ha aprovat "un pressupost amb menys partides socials, renunciant a pujar els impostos als rics i a baixar-los a les famílies. També, i això és inacceptable, hem patit una aprovació en cap de setmana de la privatització de la gestió d'escoles bressol per als pròxims 3 anys".

En quart lloc, Guanyem critica que Carlos Cordón "ha ajudat els seus companys del PSC de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a implantar un nou impost (tribut metropolità) votant a favor del mateix" i asseguren que aquest impost és "totalment injust per la ciutadania de Cerdanyola". "Des de Guanyem Cerdanyola restarem al servei de les classes populars a favor d'un servei públic de transports i una mobilitat sostenible, sense costos per la gent de les classes populars", afegeixen.

Com a conclusió, Guanyem considera que el govern ha de canviar la seva posició i assenyala que encara hi ha temps per fer aquest canvi. "Reiterem la nostra oposició davant de la política basada en la construcció especulativa, la privatització dels serveis bàsics i la nefasta política mediambiental; i alhora, mantenim la mà estesa per avançar en les polítiques d'esquerres i transformadores per construir una Cerdanyola més lliure, justa i d'esquerres", finalitzen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.