L'habitatge social en el punt de mira a l'Audiència Ciutadana del desembre

El debat sobre la manca d'habitatge públic a Cerdanyola va començar arran d'una intervenció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

L'última Audiència Ciutadana de l'any, que va tenir lloc el passat dijous 21 de desembre, es va centrar en el debat sobre l'habitatge públic a Cerdanyola arran de la pregunta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) en relació a una família allotjada a l’hostal Xarau.

Responent a la pregunta de la PAH, la regidora de Serveis Socials, Sónia Rodríguez, va explicar que "aquest és un recurs temporal i urgent" i que des de la regidoria, juntament amb la Generalitat de Catalunya, "s'està treballant per ampliar el parc d'habitatge públic de la ciutat". 

En aquest sentit, José Castro, membre de la PAH, va denunciar les mancances de la Taula d'Habitatge de Cerdanyola: "fa un any que està en funcionament, pero encara no s'ha fet res". Castro també va lamentar que hi hagi una manca de valentia política a l'hora de negociar amb les empreses privades: "creiem que les institucions públiques han de treballar per les persones i posar la vida per davant del negoci de l'especulació", va sentenciar. 

Davant les acusacions de la PAH, Sónia Rodríguez va explicar que s'età fent una detecció de pisos buïts i que "no en deixarem passar ni un", a l'hora que revordava que es tracta d'un procés llarg i que “les polítiques d’habitatge són lentes i requereixen molts mitjans econòmics i tècnics”.

Així mateix, Rodríguez també va indicar que ara mateix l'Ajuntament disposa de tres pisos d'un l’edifici del carrer Sant Iscle que s’han de rehabilitar per poder acollir famílies i que "està previst que les obres comencin al gener". 

D'altra banda, el regidor d'Esquerra Republicana, Albert Turon, va preguntar sobre la construcció de 325 habitatges protegits al Parc de l’Alba. La regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó, va confirmar que el Consorci del Centre Direccional ha procedit a la cessió de quatre parcel·les per a la construcció d’habitatge protegit (dues per l'Ajuntament i dues per l'Incasol). 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.