Les modificacions de pressupost per a educació i cultura centren el Ple Municipal de febrer

El Ple Municipal del mes de febrer se celebra de forma telemàtica el 24 de febrer a les 18 h

El Ple Municipal del mes de febrer tindrà diversos temes centrals proposats pel govern local: la modificació de pressupost en els àmbits d'educació i cultura, els salaris dels empleats públics i la normativa per la tinença d'animals potencialment perillosos. A més a més, es votaran mocions de l'oposició referent al túnel d'Horta, l'atenció dels bancs a la gent gran i el Dia de les Dones, entre d'altres. 

La sessió del 24 de febrer es podrà seguir en directe en aquest enllaç a partir de les 18 h. 

Modificacions de pressupost

El govern del PSC proposarà al plenari aprovar dues modificacions de pressupost. Per una banda, plantegen un canvi en el pressupost per destinar 16.200 euros als convenis amb diverses Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) i a la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Aquests tallers sorgeixen del pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE), el qual forma part del conveni de col·laboració entre l’administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Cerdanyola.

En la segona modificació de pressupost es proposa repartir 40.100 euros inicialment destinats a activitats que no s'han fet i d'altres transferències, entre catorze entitats culturals que requereixen un augment del pressupost per diferents raons. Entre aquestes entitats i activitats hi ha, per exemple, el retorn de la fira de radioaficionats, la Mostra Internacional de Dansa o l'ingrés de La Martineta com a entitat amb conveni. Des de l'Ajuntament apunten que també s'hi inclou més pressupost per a les Festes de Sant Martí per tal de mantenir el format de 2021. 

Sanció sobre la tinença d'animals perillosos

El govern també demanarà al plenari aprovar la incoació d'un expedient sancionador a una veïna per incomplir tres articles de la normativa de tinença de gossos considerats potencialment perillosos, com el fet de no tenir llicència, no registrar-los i no complir amb les mesures de seguretat establertes en aquests casos. El punt també planteja el comís dels dos gossos en qüestió com a mesura provisional. L'expedient fa referència al cas d'un gos que va resultar mort després de l'atac de dos gossos a Bellaterra

Més info: Dos gossos de raça perillosa maten a un altre gos a Bellaterra

Increment de salari als empleats públics

Una altra proposta del govern serà l'aprovació d'un increment salarial del 2% als empleats públics de l'Ajuntament de Cerdanyola. Per una altra banda, es votarà l'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’expedició de documents administratius, així com un altre punt es votarà aprovar provisionalment el Pla Especial per a l’assignació de l’ús cultural i docent a l’equipament situat al carrer de Collserola, cantonada amb el carrer de la Pedrera al barri de Canaletes.

Mocions de l'oposició

En l'apartat de les mocions, Guanyem Cerdanyola proposarà aprovar una moció en contra dels Jocs Olímpics d'Hivern a Catalunya. En concret, demanen instar al Govern de la Generalitat a retirar immediatament la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern de 2030". 

Per la seva banda, En Comú Podem (ECP) proposarà dues mocions de forma individual. Primer, demanarà aprovar que es demani al Govern de l'Estat i al Govern de la Generalitat la modificació de l'objecte social de la SAREB (Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària), també coneguda com a 'banc dolent' per a convertir a aquesta societat en una eina pública per a garantir el dret a l'habitatge amb durada indefinida. ECP assenyala que la SAREB va ser creada amb un 95,31% de recursos públics, tot i que més del 54% de la propietat accionarial de la Societat està en mans de socis privats. Alhora recorden que la SAREB va ser creada el 2012 "amb l'objectiu de comprar part dels actius tòxics i problemàtics que tenia la banca per a “netejar” els seus balanços i eliminar el llast que en ells tenien els actius “improductius”". 

En segon lloc, ECP demanarà aprovar una moció per condemnar les violències sexuals vers la infància i per instar a l'Església catòlica a reconèixer la seva responsabilitat directa en els escàndols de pederàstia, depurant responsabilitats i reparant el dolor a les víctimes. A més a més, demanen als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Parlament de Catalunya, la creació de comissions que investiguin les agressions sexuals a la infància i l'adolescència comeses per membres de l'Església catòlica a Espanya i Catalunya.

Des d'Esquerra Republicana (ERC), plantejaran una moció amb motiu del Dia Internacional de les Dones. En concret, demanen al govern local que s'apliqui la perspectiva de gènere en totes les actuacions de l’Ajuntament, així com que es destinin les eines necessaries "al servei de la defensa dels drets de les dones i lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència, en col·laboració amb les entitats de dones i feministes del municipi". A més a més, plantegen que el consistori col·labori amb les empreses de la ciutat per elaborar plans d'igualtat, i que es valori aplicar un permís menstrual per a les dones i les persones menstruant de l’Administració local. 

ERC, Partit Popular (PP) i ECP presentaran una moció conjunta per afavorir que les entitats bancàries ofereixin una atenció especial a la gent gran, tenint en compte el tancament d'oficines a diferents barris, i de la bretxa digital. Específicament, demanen que el plenari aprovi "instar a què l'Ajuntament, de forma immediata, estableixi un marc de treball amb bancs i caixes per tal que atenguin de forma personal, adaptada i directa a la ciutadania, especialment a la gent gran de la ciutat". 

L'última moció arribarà des d'ERC per demanar que el Ple Municipal declari que l’Ajuntament de Cerdanyola està en contra del projecte del Túnel d’Horta viari, i que el govern municipal defensi "davant totes les administracions públiques les infraestructures i serveis de transport públic i mobilitat sostenible alternatives al Túnel d’Horta ferroviari". 

Més info: ERC s'oposa al túnel d'Horta i aposta per alternatives de millora del transport públic

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.