Navarro (Cs): "A Cerdanyola hi ha instal·lacions sanitàries però falten recursos i professionals"

La diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Blanca Navarro, ha visitat Cerdanyola del Vallès i ha repassat la situació sanitària a la ciutat i a Catalunya

La diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Blanca Navarro, ha visitat Cerdanyola del Vallès aquest 5 de febrer i ha denunciat la manca de recursos i professionals als equipaments sanitàries de la ciutat. "La situació a Cerdanyola és especialment preocupant perquè, tot i tenir les instal·lacions, falten recursos i professionals per poder mantenir-les obertes", ha dit Navarro atenent als mitjans davant el CAP de Les Fontetes.

Posant l'ambulatori del barri cerdanyolenc com a exemple, la diputada de Ciutadans ha assegurat que durant la pandèmia "s'ha posat de manifest durant la pandèmia que a Catalunya hi havia un sistema sanitari molt debilitat". Des d'Esquerra Republicana, partit amb les competències del Departament de Salut, han indicat en ocasions anteriors que el CAP de Les Fontetes està tancat perquè actualment no pot garantir la seguretat dels usuaris ni professionals.

Blanca Navarro ha visitat el barri de les Fontetes acompanyada pels regidors de Ciutadans a Cerdanyola, Sonia Rodríguez, qui forma part de la llista de la formació a les eleccions de 14F, Pau Ortolà Gorka Samaniego. En l'àmbit sanitari, Navarro també ha alertat de la manca d'infermers i infermeres i de la preocupació per la jubilació dels metges de més edat. "Es podria haver previst augmentant el nombre de metges formant-se a universitats i MIR", ha dit.
Sobre l'anunci de construcció de l'Hospital Ernest Lluch, la diputada ha assegurat que en els últims pressupostos de la Generalitat no hi ha partides per a aquest hospital i ha fer referència a l'electoralisme de l'anunci: "Quan arriben les eleccions, els partits que han estat les últimes dues legislatures al govern comencen a parlar en què faran a la següent".

Quant a les propostes de Ciutadans per a l'àmbit sanitari, Navarro ha insistit en un canvi de model que posi el pes en una major coordinació entre els sistemes sanitaris i socials. "Seguim tenint un sistema de salut basat en l'atenció hospitalària", ha explicat. A més, ha afegit la necessitat de reforçar la prevenció enlloc d'habilitar més llits d'hospitals i actuar quan ja hi ha malalts.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.