Pedro Arco encapçala el projecte de Podem Cerdanyola

Podem Cerdanyola ha celebrat Primàries i ha escollit la llista liderada per Pedro Arco

Podem Cerdanyola té nou equip per afrontar les eleccions municipals de 2023. La formació local ha celebrat les seves primàries, escollint Pedro Arco com a cap de llista. Podem es troba en procés de negociar amb Cerdanyola En Comú la coalició per als pròxims comicis.

Més info: Cerdanyola En Comú renova l'executiva amb Santi Cayuela al capdavant

Unir el món progressista

Després de les primàries a Podem Cerdanyola, Pedro Arco ha estat escollit per encapçalar el nou projecte del partit de cara a les eleccions municipals de 2023 a Cerdanyola del Vallès. La formació farà coalició amb Cerdanyola En Comú, tal com marca l'acord dels dos partits a nivell català. Des de Podem asseguren que tenen "il·lusió per anar per l'alcaldia".

Arco és veí de Cerdanyola des de fa més de 30 anys i ha treballat com a responsable dels serveis de Comptabilitat i Recursos Humans de l'Ajuntament de Cerdanyola. Fons ara, Pedro Arco no havia fet el pas endavant en la política local perquè exercia com a funcionari al consistori, però recentment ha fet un canvi laboral i ha decidit presentar-se com una de les cares visibles de Podem.

En la llista aprovada a les primàries també hi figura Cecilia Collado, candidata a les eleccions de 2019 amb En Comú Podem i regidora al Ple Municipal de l'Ajuntament. Collado i Arco van presentar la nova etapa del partit en una roda de premsa, el dilluns 5 de desembre.

Arco assenyala que els seus objectius de cara als comicis de 2023 és consensuar un projecte que uneixi el món progressista i diferents formes de veure Cerdanyola per plantejar "mesures que millorin la vida de la gent". Pedro Arco també va afirmar que el partit està orgullós de la feina feta per Cecilia Collado i Pilar Adell, membres de Podem que són regidores amb En Comú Podem.

Primera experiència de Podem a l'Ajuntament

L'any 2019, Podem va fer coalició amb ICV creant la candidatura En Comú Podem. Cecilia Collado va ser la candidata i van aconseguir tres regidors per primera vegada: la mateixa Collado, Isaac Martínez d'ICV i Pilar Adell, també de Podem. "Hem treballat amb honestedat, convicció i amb coherència", afirma Cecilia Collado, qui remarca l'impuls que han volgut donar a les polítiques públiques i dirigides a la ciutadania.

En la mateixa roda de premsa, Pedro Arco va destacar que Collado i Adell han posat temes importants a l'agenda polítics de la ciutat, com la municipalització de l'aigua, la taula d'habitatge, la gestió directa de serveis públics -com les escoles bressol municipals- i "han posat de manifest la necessitat de millorar l'atenció als veïns negociant els serveis públics d'odontologia i psicologia". La formació també treu pit d'haver aconseguit incloure a les inversions municipals temes com la construcció d'un centre de dia, qüestions d'habitatge social i energia neta.

A l'inici del mandat del govern del PSC, els socialistes van signar un acord programàtic amb En Comú Podem. Tres anys i mig després, Cecilia Collado valora el mandat com una etapa per desencallar: "Se'ns ha dit que hem afavorit molt el partit del govern, però estàvem guiades per desencallar punts. El pròxim mandat és per avançar".

Candidatura àmplia

"Volem fer un programa el més participatiu possible", afirma Collado. En aquest sentit, destaca la importància de plantejar mesures que incideixin en Collserola, la zona de Santa Teresa, la Clota, l'amiant, els polígons industrials i la joventut, entre d'altres. "El món progressista s'ha d'unir i fer el màxim d'esforços en aquest sentit", Diu la regidora d'En Comú Podem. Així, des de Podem asseguren que el projecte està obert a tothom qui vulgui treballar amb una mirada progressista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.