El Ple aprova canvis del pressupost destinats a obres, comerç i esport

El Ple s'ha celebrat aquest dijous 28 de setembre

El Ple Municipal del mes de setembre, celebrat aquest 29 de setembre, ha aprovat, a banda del canvi del model de gestió de les escoles bressol municipals, temes econòmics com modificacions del pressupost per a noves inversions i convenis amb entitats. 

Més info: Llum verda a iniciar la municipalització de les escoles bressol municipals

Canvis en el pressupost

El plenari ha aprovat per unanimitat les propostes del referents a sis modificacions del pressupost municipal. Per una banda, s'ha donat llum verda a destinar 94.764,68 euros a fer obres a l'edifici de la piscina Xarau, la cobertura de les pistes de Fontetes i la reurbanització de Montflorit

En la mateixa línia, s'utilitzaran 67.580,00 euros del pressupost a la fase 4 de reurbanització de l'entorn de la zona de Martinica, la fase 2 de reurbanització a Serraparera, la intervenció al clavegueram del carrer de Santa Marcel·lina i a reurbanitzar la zona carpa. 

En l'àmbit esportiu, s'afegeixen 19.500 euros al conveni entre l'Ajuntament i el Cerdanyola Futbol Club amb motiu de la inscripció del primer equip en el grup 5 de la lliga 2a RFEF, de caràcter estatal i que implica nombrosos desplaçaments fora de Catalunya. 

També es destinaran 30.000 euros al conveni amb Cerdanyola Comerç i Serveis per impulsar la campanya Comprar a Cerdanyola té Premi, i 15.000 euros al conveni amb el Gremi d'Hostaleria per a la promoció de la digitalització dels establiments. Per últim, s'afegeixen 50.531,52 euros al projecte de reurbanització del carrer Sol

Festiu d'obertura del comerç

En aquesta sessió del ple també s'ha aprovat establir els dies 10 i 31 de desembre de 2023 com a festius durant els quals el comerç de Cerdanyola podrà romandre obert. 

Punts econòmics

Els temes referents a la gestió econòmica de l'Ajuntament han ocupat bona part de l'ordre del dia del Ple. Els punts més repetits són els quinze reconeixements extrajudicials d'obligacions per serveis oferts a l'Ajuntament que ja s'han completat i que encara no s'han pagat. Aquests fan referència a diversos serveis al PEM Guiera, Can Xarau, els àmbits de jardineria, àrees de jocs infantils i neteja de l'espai públic i a la deixalleria. Tots aquests punts s'han aprovat amb el vot a favor del PSC i l'abstenció de la resta de partits.

A més a més, s'ha aprovat el compte general de l'exercici 2021, que integra els comptes de l'Ajuntament i els de l'empresa municipal Cerdanyola Promocions Municipals S.L.U. Els únics vots a favor han arribat des del partit del govern, el PSC, mentre la resta de formacions s'hi han abstingut. El govern també va donar compte de dues qüestions: primer, de l’execució pressupostària corresponents al segon trimestre de 2022 i, en segon lloc, de la modificació del Pla Anual de Control finances de l'exercici 2022 feta per l'interventor del consistori.

Bosc Tancat i llocs de treball 

En l'àmbit judicial, el Ple ha tarificat la resolució d'alcaldia per personar-se com a part demandada davant el recurs contenciós administratiu interposat per Gimnàs Atlante Vallès, l'empresa que actualment gestiona el Bosc Tancat. L'empresa es mostra contrària a la garantia de 100.000 euros que l'Ajuntament els va requerir per formalitzar el contracte de gestió. PSC, Ciutadans, En Comú Podem, Junts i PP han votat a favor, mentre ERC i Guanyem s'hi han abstingut. 

Referent al funcionament de l'Ajuntament, s'ha aprovat per unanimitat la modificació de la Relació de llocs de treball (RLT) del consistori que crea 26 llocs de treball de personal funcionari per regularitzar la situació de treballadors interins. Diversos representants dels treballadors interins han participat a l'Audiència Ciutadana per mostrar la seva preocupació per la situació de 131 interins, i per celebrar la votació positiva del punt. 

 

Dues noves regidores

La sessió del Ple del mes de setembre ha servit per incorporar dues regidores noves. Per una banda, Anna Montfort Chipell ha promès el càrrec com a nova regidora de Guanyem Cerdanyola indicant que ho fa "per imperatiu legal". Montfort és veïna de Montflorit i pren el relleu de Laura Benseny que va renunciar el passat mes de juliol. La cerdanyolenca, nascuda l'any 1996, va estudiar a l'Escola Ramon Fuster i és graduada en geografia i té un màster en estudis territorials i de la població. "Fa anys que participa en diferents col·lectius de la ciutat, sobretot en el moviment juvenil i estudiantil", destaca la formació.

En segon lloc, Korina Medina Vargas ha pres possessió del càrrec com a regidora de Ciutadans, en substitució de Sonia Rodríguez. Medina, de 40 anys i d'origen peruà, fa onze anys que viu a Cerdanyola, i vint-i-un a l'Estat espanyol. La nova regidora, que ocupava el quart lloc a la llista de Ciutadans a les eleccions municipals de 2019, treballa al sector sanitari des dels últims quinze anys, i compta amb formació professional en l'àmbit bucodental i actualment estudia un grau d'infermeria.

Mocions

En l'apartat de les mocions, el Ple ha aprovat la proposta de Guanyem en favor del dret a l'avortament. En concret, insten al govern local a revisar els convenis de l'Ajuntament amb entitats "que tenen una vinculació amb organitzacions antiavortistes", així com insten la Generalitat a deixar de finançar entitats vinculades a moviments antiavortistes. ERC, Guanyem i ECP han votat a favor; PSC i Ciutadans s'hi han abstingut; Junts i PP han votat en contra.

Per acord de la Junta de portaveus i, per tant, de tots els partits, s'ha aprovat instar als poders públics, en aquest cas la Generalitat de Catalunya i més concretament al departament d'educació i al departament de salut, per dotar de recursos humans, econòmics i tècnics a les escoles públiques de Catalunya, sent un referent en l'àmbit espanyol per la previsió i l'acompanyament de les famílies amb infants amb diabetis del tipus 1. Una mare afectada ha participat a l'Audiència Ciutadana demanant l'aprovació perquè millori l'atenció a l'escola dels infants amb aquesta malaltia, així com per garantir la igualtat d'oportunitats.

Per una altra banda, el ple ha rebutjat la moció presentada per Junts per Cerdanyola i ERC sobre la resolució del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides sobre la repressió espanyola contra l'independentisme català. ERC, Guanyem, ECP i Junts han votat a favor, mentre PSC, Ciutadans i PP han votat en contra.

Finalment, el ple ha aprovat la moció presentada per Junts i ERC per exigir al Govern de l'Estat a completar amb urgència "el traspàs del Servei de Rodalies Renfe i les infraestructures d'aquest servei, amb el compromís d'efectuar la transferència del dèficit tarifari per tal que la Generalitat pugui gestionar-lo directament". ERC, Guanyem, ECP i Junts han votat a favor, mentre PSC, Ciutadans i PP s'hi han abstingut.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.