El Ple aprova que el polígon Xarau-Santa Anna accepti activitats culturals, esportives i comercials

El Ple Municipal s'ha celebrat el dijous 26 de maig

El Ple Municipal de Cerdanyola del Vallès va aprovar, el 26 de maig, una modificació del PGM d'una zona del polígon Xarau-Santa Anna perquè també s'hi puguin instal·lar activitats de caràcter cultural, religiós, esportiu i comercial. També es van aprovar punts relacionats amb el PEM Guiera, les pistes de tenis del Riu Sec i les escoles bressol municipals.

 

Modificació dels usos del polígon Xarau-Santa Anna

El Ple Municipal va donar llum verda, a proposta del govern local, a l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) del polígon industrial Xarau-Santa Anna. En concret, afectaria les dues illes compreses entre els carrers de Santa Anna, del Remei, de Circumval·lació Baixa i de Ponent. 

El govern destaca que els objectius principals de la modificació són: "Ampliar els usos admesos incorporant els usos cultural i religiós, esportiu i el comercial; Adequar la normativa de l'edificació a la situació existent, suprimint la necessitat de construir patis a l'interior d'illa, i alhora reduir l'alçada de les naus a l'existent per evitar que la renovació d'alguna edificació trenqui amb l'harmonia de l'entorn i aclarir la regulació del nombre d'establiments per parcel·la". Només PSC, Ciutadans i Junts van votar a favor, mentre Esquerra Republicana va votar en contra i Guanyem, En Comú Podem i PP s'hi van abstenir. 

La regidora Eulàlia Mimó va explicar que la modificació d'una altra illa del polígon ha quedat aturada per trobar una solució al conflicte que sorgeix amb veïns que viuen en casos ubicades en la zona industrial. Durant l'Audiència Ciutadana, un grup de veïns va demanar una solució i que es tornés a considerar zona residencial, ja que, segons van explicar, algun dels habitatges es van fer l'any 1939 i no va ser fins al 1976 que aquella àrea es va passar a considerar zona industrial. "No farem res en contra de la vostra voluntat", va dir l'alcalde Carlos Cordón als veïns, els quals es mostraven preocupats per si s'expropiaven els terrenys dels seus habitatges. 

Adjudicació del contracte de les pistes del Riu Sec

Tal com es preveia, el Ple Municipal va aprovar l'adjudicació del contracte de gestió i explotació de les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i Ubaefitness, SL. Amb aquesta aprovació, les pistes podrien obrir portes el pròxim mes de juny. Tots els partits van votar a favor excepte ERC i Guanyem, que s'hi van abstenir.

Més info: Les pistes de tenis i pàdel del Riu Sec obriran portes durant el mes de juny

També relacionats amb les instal·lacions esportives, es van aprovar dos punts de reconeixement extrajudicial d'obligacions a favor de les empreses que gestionen i s'encarreguen del manteniment del PEM Guiera (Només PSC va votar a favor mentre ERC i C's van votar en contra i la resta de partits s'hi van abstenir). De fet, es van aprovar un total de set punts de reconeixement extrajudicial d'obligacions i crèdit. Aquest mecanisme s'utilitza per pagar factures d'obligacions que s'han contret sense consignació pressupostària o que pertanyen a exercicis anteriors. El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez, va explicar que tots els casos que es portaven com a reconeixement d'obligacions estaven en fase de formalització del contracte i va assenyalar que mentre es normalitza la situació, cal pagar les factures dels serveis oferts a l'Ajuntament. 

Els altres reconeixements extrajudicials d'obligacions afecten el servei de deixalleria municipal, la jardineria del Parc Tecnològic del Vallès (PTV) i el manteniment de les àrees de joc infantil. També es van aprovar reconeixements de extrajudicials de crèdit per pagar factures del servei de fotografia municipal i del servei postal. En el cas de la deixalleria municipal gestionada per Engrunes, PSC va votar a favor; Ciutadans va votar en contra; i la resta de grups s'hi van abstenir. En la resta de punts, només el PSC va votar a favor i els partits de l'oposició s'hi van abstenir. 

Preu de les escoles bressol municipals

En el mateix ple, el Ple va aprovar per unanimitat inicialment una modificació de l'ordenança fiscal que regula el preu de les escoles bressol municipals per tal d'adaptar-se a l'anunci de la Generalitat de l'escolarització gratuita dels infants de 0-3 anys en els centres públics. A partir de setembre de 2022, s'aplicarà als infants d'I2 (dos anys). Amb aquesta modificació, les famílies amb infants matriculats, i nascuts durant l'any 2020, no hauran de pagar la tarifa corresponent a la quota mensual d'escolarització. 

També es va aprovar per unanimitat una modificació del pressupost municipal per tal d'incloure una despesa als convenis amb diverses entitats esportives que han de traslladar-se a altres municipis o espais de la ciutat perquè a Cerdanyola no hi ha instal·lacions suficients. També es va aprovar la resolució d'alcaldia perquè l'Ajuntament es personi com a part codemandada, en el recurs contenciós administratiu interposat per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona contra l'acord del Consell Metropolità que declarava Cerdanyola "mercat d'habitatge tens" i, amb la qual cosa, s'aplicava la Llei del lloguer

Per una altra banda, es va aprovar per unanimitat l'anul·lació de la despesa prevista per destinar al contracte del servei de manteniment d'arbrat places i espais verds municipal, per import de 725.809,66 euros. També va passar l'aprovació del ple una modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball del personal de l'Ajuntament. Tots els partits van votar a favor excepte Guanyem, que s'hi va abstenir. 

Malgrat la petició rebutjada d'ERC de retirar el punt, es va aprovar la proposta que assumeix la sentència que anul·la un acord del ple de l'any 2014 pel qual s'aprovava el reconeixement, liquidació i extinció de les obligacions econòmiques entre el consistori i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El PSC va ser l'únic partit que va votar a favor. ERC i PP van votar en contra mentre Ciutadans, Guanyem, ECP i Junts s'hi van abstenir.

 

Mocions d'ERC i Junts

En l'apartat de les mocions, es va aprovar la proposta del grup municipal d'ERC per demanar al govern "implementar un sistema de contenidors intel·ligents, accessibles pel veïnat amb targeta o aplicació al mòbil, pels barris contigus a Ripollet". ERC va explicar en una roda de premsa que la necessitat d'aquesta mesura està justificada pel canvi de model de recollida de residus que s'aplicarà a Ripollet, i això pot comportar que augmentin els residus a alguns barris de Cerdanyola perquè veïns ripolletencs s'aproparan a llençar les escombraries. En aquest punt, tots els partits van votar a favor excepte el PSC, que s'hi va abstenir.

En una altra moció, ERC, En Comú Podem i Junts van plantejar instar diverses administracions i el Parc Natural de Collserola a donar suport al desenvolupament del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNAT) i a incentivar la gestió agroforestal amb diferents mesures. Tots els partits van votar a favor excepte el PSC, que s'hi va abstenir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.