El Ple de Cerdanyola aprova una trentena de punts per pagar factures pendents

S'ha celebrat un Ple Extraordinari per votar 31 reconeixements d'obligacions

Aquest 30 de desembre, els grups municipals han aprovat 31 reconeixements extrajudicials d'obligacions (REO) en una sessió extraordinària del Ple. Els punts aprovats fan referència a factures pendents de pagament de serveis que empreses i autònoms ja han completat per a l'Ajuntament de Cerdanyola.

Els 31 punts s'han aprovat amb els vots a favor del PSC i les abstencions de Ciutadans, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem, Junts per Cerdanyola i PP. Els regidors d'ERC han marxat de la sala de plens abans de la votació per mostrar la seva disconformitat amb la convocatòria del Ple. En un dels punts, referent a un pagament a la SGAE, els regidors de Guanyem han votat en contra.

La resta de punts fan referència a serveis de manteniment i subministrament de material per a edificis i serveis públics, serveis informàtics, actuacions en aparells audiovisuals, publicitat, disseny, la realització de tallers culturals, la prestació de serveis en actes públics, drets d'autor i actuacions de jardineria.

Desacord d'ERC

En l'inici de la sessió, la regidora d'Esquerra Republicana, (ERC), Helena Solà, ha anunciat que el seu grup va presentar un recurs davant la convocatòria del Ple Extraordinari perquè no s'ha convocat una comissió informativa prèvia per informar-los dels punts que es voten al plenari. Solà ha especificat que si la convocatòria del Ple hagués estat "extraordinària i urgent" no hauria estat necessària la comissió informativa. L'alcalde Carlos Cordón ha assegurat que la normativa permet no convocar les comissions i ha recordat que els 31 punts d'aquest Ple són els mateixos que el govern va proposar votar per urgència al Ple Ordinari de desembre, però l'oposició va rebutjar que es votessin. "Han tingut la informació a la seva disposició durant deu dies sense que ens consti cap pregunta sobre els punts", ha dit Cordón a l'oposició.

Quan s'ha iniciat el debat dels punts, Helena Solà (ERC) s'ha mostrat "sorpresa" perquè entre els punts hi ha reconeixements sobre els quals l'Ajuntament "té coneixement des de fa 21 mesos" i ha criticat que el govern no hagi explicat els punts per separat durant el Ple "ja que no s'ha fet comissió informativa". Solà ha reconegut que cal pagar els proveïdors, però ha considerat que "el problema està en les formes" i ha demanat explicacions sobre per què alguns punts no s'han portat als Plens ordinaris.

El regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez (PSC), ha insistit en el fet que els grups municipals han tingut la informació dels punts durant deu dies. Ha explicat que els reconeixements d'obligacions de 2021 estan disponibles a les noves bases d'execució. "Una modificació de les bases que entraven en vigor el 2022 determina que les OPA del 2021 s'han de tramitar com a reconeixement d'obligacions", ha assenyalat, afegint que "aquesta novetat ha derivat en un temps de preguntes que ens ha portat fins al dia d'avui per poder pagar-ho".

Abans de la votació, Helena Solà ha anunciat que ERC s'absentaria de la votació i ha acusat el govern de deslleialtat institucional i d'informar sobre el Ple un a un a tots els portaveus dels grups municipals excepte a la portaveu d'Esquerra. "Per respecte institucional, quan es fa aquesta trucada per informar del Ple, com s'ha procedit sempre, s'hauria de trucar la portaveu d'ERC", ha dit Solà, assegurant que es tracta d'una "falta de respecte institucional". L'alcalde Carlos Cordón també ha acusat de falta de respecte l'absència sense previ avís de dos regidors d'ERC. "Cada ple hi ha deslleialtats i faltes de respecte", ha afirmat Cordón. Finalment, el batllle ha agraït la feina feta pels serveis de l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.