El ple municipal aprova tots els punts amb el contingut de la sessió com a únic debat

El ple s'ha celebrat aquest dijous 28 de gener

El ple municipal del mes de gener a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va aprovar tots els punts i mocions proposades. Al final del ple, en el torn de precs i preguntes, es va produir un debat sobre el contingut del ple.

 

Qüestions judicials

En aquest ple, els punts d'àmbit judicial van centrar la sessió plenaria. Així, el plenari va aprovar ratificar la resolució d'alcaldia per la qual l'Ajuntament es persona com a part condemnada en el recurs contenciós administratiu interposat contra l’acord de data 28 d’abril de 2014 del Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya pel qual s'aprova definitivament el Pla Director Urbanístic per a la delimitació i l’ordenació del Centre Direccional de Cerdanyola. PSC, Ciutadans, En Comú Podem i Junts van votar a favor, mentre que ERC, Guanyem i PP s'hi van abstenir. Des d'ERC i Guanyem van mostrar dubtes davant la personació de l'Ajuntament com a demandat, però s'hi van abstenir "per confiança en els serveis jurídics" del consistori.

 

Talls de llum

En el torn de les mocions del plenari, el ple va aprovar les dues propostes per acord de la Junta de Portaveus. En primer lloc, a proposta d'En Comú Podem, es van aprovar un seguit de peticions als govern de l'Estat i de la Generalitat i a estudiar accions des de l'Ajuntament local en referència als talls de llum a la ciutat. En aquest cas, es demana al govern local emeti un informe "sobre la viabilitat d'emprendre accions legals contra la companyia elèctrica pels talls soferts i sobre una possible legitimació per emprendre una acció col·lectiva que agrupi a les empreses i negocis afectats".

En la mateixa línia, la moció planteja demanar a les companyies elèctriques que regularitzin la situació d'aquelles persones que trobant-se en situació de vulnerabilitat compten amb el subministrament elèctric del seu habitatge de forma irregular, així com que modernitzin les instal·lacions elèctriques per millorar el servei i que es comprometin a fer inspeccions periòdiques i un pla d'inversions.

També es va aprovar la moció presentada per Ciutadans i el Partit Popular proposaran realitzar iniciatives i prendre mesures de difusió i educació en l'àmbit de la igualtat i la violència de gènere donant suport al projecte El batec de les papallones.

 

El contingut del ple, a debat

En el torn de precs i preguntes, Guanyem Cerdanyola i Ciutadans van criticar la manca de contingut de pes en l'ordre del dia del ple del mes de gener.  Durant el dia, ERC també es va mostrar crític amb els temes que han format el ple

En resposta a la crítica, Carlos Cordón va reconèixer que en aquest ple en concret no hi havia temes de fons, però va assenyalar que en el ple de desembre es van aprovar els pressupostos de 2021. En aquesta línia, l'alcalde va dir, en referència a la manca de pressupostos aprovats en el mandat anterior, que "quan no es té un pressupost aprovat s'acostumen a portar més punts a provació del ple". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.