El ple rebutja acollir-se a la llei del lloguer aprovada al Parlament

Durant el ple es van aprovar tres mocions i es van rebutjar també tres

Durant el ple municipal del mes de setembre s'han aprovat tres mocions i s'han rebutjat també tres. Entre les mocions aprovades hi ha instar a l'AMB a crear un aparcament d'intercanvi al municipi, i entre les rebutjades, acollir-se a la llei de regulació del lloguer aprovada recentment al Parlament de Catalunya.

 

Més info: El ple aprova el projecte per posar en funcionament les pistes del CEM Riu Sec

En primer lloc, es va aprovar per unanimitat la proposta d'Esquerra Republicana d'instar a l'AMB i al Departament de Territori de la Generalitat "a crear i construir amb la màxima celeritat el sistema d'aparcaments d'intercanvi metropolitans adequat, en el que s'haurà de preveure, com a mínim, la construcció d'un P&R al municipi de Cerdanyola".

Per una altra banda, el plenari va rebutjar la moció d'ERC, amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i PP i els vots a favor d'ERC, Guanyem, ECP i Junts, perquè s'iniciï la tramitació per ser declarat d'"àrea amb mercat d'habitatge tens" i poder acollir-se a la llei de regulació del lloguer aprovada recentment al Parlament de Catalunya. Les principals crítiques es van dirigir a la viabilitat jurídica de la llei.

El ple també va aprovar la proposta de Junts per Cerdanyola per instar "el Govern de l'Estat i els grups parlamentaris a presentar i aprovar una nova proposta que reculli les reivindicacions financeres dels ens locals en els termes d'aquesta moció, tot i garantint el crèdit extraordinari per a la recuperació 3 econòmica i social de les entitats locals amb una dotació mínima a fons perdut de 5.000M€, i uns fons addicionals per afrontar el dèficit generat en el transport públic a causa de l'aturada de la mobilitat durant l'estat d'alarma". ERC, Ciutadans, Guanyem, ECP, Junts i PP van votar a favor, i el PSC s'hi va abstenir.

Seguidament, es va rebutjar amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i PP, i a favor d'ERC, Guanyem, ECP i Junts, la proposta d'ERC de retirar el títol d'alcalde honorari al rei Alfons XIII i els seus descendents. Aquest títol es va atorgar com a decisió del ple de Cerdanyola l'any 1925. A més, Esquerra plantejava al plenari "constatar que la monarquia espanyola és actualment successora del règim franquista, segons la Ley de Sucesión en la Jefatura del Estado de julio del 1946".

També ca quedar rebutjada la moció de Ciutadans referent a la revista municipal Riu Sec, la qual s'elabora des del Servei de Comunicació de l'Ajuntament. Ciutadans planteja modificar "en coordinació amb els grups municipals presents en el plenari, la forma de redactat de la revista municipal Riu Sec, mentre aquesta existeixi, de manera que reflecteixi fidelment la diversitat política de Cerdanyola i el conjunt d'activitats de rellevància municipal realitzada pels partits polítics locals, evitant l'ús partidista per part de l'Equip de Govern a cada moment". Ciutadans va votar a favor, PSC va votar en contra i la resta de grups s'hi van abstenir.

A proposta del grup municipal de Ciutadans, es va aprovar instar al Govern de la Generalitat i al Departament de Salut un seguit de millores del servei dels Centre d'Atenció Primària (CAP). A més, es planteja demanar a l'Ajuntament que prengui "les mesures necessàries, dins de les seves competències locals, "per a millorar el servei d'atenció i suport als ciutadans en els CAP". Tots els partits van votar a favor excepte ERC, que s'hi va abstenir.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.