PSC i Junts signen un acord de pressupostos

L'acord assegura el vot favorable de Junts per Cerdanyola en l'aprovació definitiva dels pressupostos del govern del PSC

El Partit Socialista (PSC) i Junts per Cerdanyola han signat, aquest 27 de desembre, un acord de pressupostos abans de l'aprovació definitiva de la gestió dels recursos de la ciutat durant l'any 2020. L'acord assegura el vot favorable de Junts als pressupostos que presentarà el govern de Carlos Cordón, que inclourà propostes del partit representat al plenari per Joan Sánchez.

"Agraïm a Junts la predisposició", ha assegurat l'alcalde Carlos Cordón en roda de premsa aquest 27 de desembre. Cordón també ha assenyalat la importància d'aquests acords per "recuperar la normalitat institucional". L'alcalde cerdanyolenc ha destacat que per als pressupostos també compten la bona entesa amb En Comú Podem (ECP), amb qui van signar un acord programàtic, i amb el Partit Popular (PP).

El portaveu del PSC, David González, ha posat en relleu el fet que ha estat "fàcil i còmode per a les dues parts -PSC i Junts- arribar a un acord", afegint que aquesta és "una mostra més que partint de punts diferents, es poden assolir els mateixos objectius".



Estratègia de ciutat


Tal com ha destacat el regidor de Junts, Joan Sánchez, l'acord amb el PSC ha passat per incloure a la proposta de pressupostos, mesures impulsades per Junts. "Estem satisfets perquè hem aconseguit incloure punts del nostre programa", ha assegurat Sánchez.

Un d'aquests punts és la creació d'un Parc Arqueològic de Cerdanyola. "Es tracta de començar ara per tenir el parc enllestit en els pròxims anys o dècades", ha dit Joan Sánchez. També en termes de patrimoni, s'ha inclòs la proposta de Junts de reprendre els contactes amb els actuals propietaris de la masia Can Cordelles perquè pugui passar a ser propietat municipal.

Un altre dels punts que s'ha inclós és la creació d'una oficina de promoció empresarial i comercial "destinada a crear estratègies per captar empreses que s'instal·lin a la ciutat", ha assenyalat Sánchez. Seguint en l'àmbit comercial, el PSC ha acceptat les propostes de Junts per potenciar el comerç del casc urbà. En aquest sentit, Sánchez ha valorat positivament la inversió que el govern preveu fer en espai públic i ha recordat que el comerç necessita campanyes de dinamització.

L'acord també inclou la substitució de l'enllumenat a Bellaterra i la creació de l'oficina de projecte de ciutat. "Ha de servir perquè surtin propostes per definir la Cerdanyola del futur", ha destacat el regidor de Junts per Cerdanyola. Per la seva banda, la presidenta de Junts, Àngels Guimerà, ha reiterat la seva voluntat de "sumar perquè la prioritat és Cerdanyola" i ha assenyalat que aquest és un "acord puntual, no de governalitat". 


Des d'ambdós partits han reconegut les facilitats i bona entesa a l'hora d'arribar a aquest acord. El passat mes de novembre es va donar el primer vistiplau a la proposta de pressupostos del govern del PSC. En aquell ple, PSC, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola van votar a favor, mentre que ERC, Ciutadans i Guanyem Cerdanyola van votar en contra i PP s'hi va abstenir. La previsió del govern és que la votació per aprovar definitivament els pressupostos sigui similar.