Saps què és la Bústia Ètica de l'Ajuntament?

La Bústia Ètica és un mitjà de prevenció i resolució de conflictes que preserva la identitat de la persona que fa la comunicació

La Bústia Ètica té l’objectiu d’afavorir el compliment dels principis i les regles ètiques i de bon govern i administració que han de seguir els càrrecs electes i el personal al servei dels serveis municipals.  

És un canal de comunicació segur que es posa a disposició de la ciutadania i que permet que qualsevol persona pugui comunicar conductes que puguin ser contràries al dret, als principis o les normes de conducta que estableix el Codi de Conducta dels Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès o als principis d'administració determinats pel marc normatiu vigent.   

Les sol·licituds de cites presencials o telemàtiques es faran preferentment a través del correu electrònic bustiaetica@cerdanyola.cat.

 

Un mitjà que garanteix de cofidencialitat

La Bústia inclou mecanismes per garantir la confidencialitat de totes les informacions que de manera segura permet mantenir el contacte amb l'òrgan gestor i saber l'estat de tramitació. Es vol afavorir que qualsevol persona o personal municipal pugui facilitar informació, sense patir represàlies.

Esdevé un mitjà de prevenció i resolució de conflictes que preserva la identitat de la persona que fa la comunicació i també incorpora eines per garantir els drets de les persones a les quals s’atribueix una conducta que no s’ajusta a les regles ètiques.

En l’exercici de les funcions relatives a la Bústia Ètica i de Bon Govern, l’Oficina de Dades, Informació i Transparència (ODIT) actua amb independència funcional sense que pugui estar sotmesa a ordres jeràrquiques que en condicionin l'actuació, especialment pel que fa al manteniment de la confidencialitat de les dades personals que tracti.

La Bústia no està pensada per qualsevol tipus de comunicació o denúncia. Les comunicacions s'han de referir necessàriament a accions o omissions derivades de l'activitat de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.