Tanatori, pressupostos i consens, algunes de les claus de l'any de mandat per a Carlos Cordón

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha fet balanç del primer any de govern del PSC

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, ha fet balanç del seu primer any al capdavant del govern de la ciutat el dia que es compleix el primer aniversari de la seva investidura, el 15 de juny de 2019. En roda de premsa, Cordón ha assenyalat el projecte del tanatori, el Centre Direccional, les accions en l'espai públic, el consens i la resposta davant la Covid-19 com a alguns dels moments clau del primer any de govern del PSC.

Definint l'any com a "complicat i molt intens", Cordón ha assegurat que el govern té la sensació que estan aconseguint un dels objectius que es marcaven durant la campanya electoral: "A poc a poc estem recuperant una ciutat per a tothom on les persones són el centre de qualsevol acció política".

 

Inici del mandat

Repassant com va ser l'inici del mandat ara fa un any, Carlos Cordón ha destacat la posada en marxa del projecte de construcció del tanatori i les reformes al cementiri: "Vam iniciar el mandat amb el desbloqueig de la reforma del cementiri municipal, una de les coses més urgents que ens vam trobar sobre la taula". Quant a la finalització de les obres del tanatori, es preveu que pugui estar enllestit a inicis o mitjans de 2021. Sobre l'inici del mandat, l'alcalde cerdanyolenc també ha assenyalat el "pla de xoc de neteja de l'espai públic" i la millora de l'enllumenat públic.

 

Centre Direccional

Per una altra banda, Cordón també ha posat en valor l'aprovació inicial del Pla Director Urbanístic del Centre Direccional, el qual compta amb el suport del govern cerdanyolenc. "És una de les grans oportunitats de la ciutat i el territori", ha assegurat Carlos Cordón. També en la qüestió urbanística, Cordón ha destacat el projecte per al sector de Santa Teresa: "Ens ha de permetre dignificar les entrades a la ciutat".

Seguint en un àmbit pròxim al Centre Direccional, l'alcalde de la ciutat també ha afirmat que amb l'arribada del PSC al govern municipal, s'ha treballat per millorar les relacions entre l'Ajuntament i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Sincrotró d'Alba i el Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

 

Pressupostos i inversions

Un altre dels fets més celebrats per l'alcalde de Cerdanyola en el repàs del primer any de mandat és l'aprovació dels pressupostos per a 2020, així com el pla d'inversions per a tot el mandat. Els pressupostos, però, es modificaran en el ple del mes de juny, tal com ho ha anunciat el mateix Cordón, per adaptar-los a les necessitats produïdes per la crisi de la Covid-19.

Malgrat l'aturada dels projectes que ha comportat la pandèmia, el govern assegura que la seva voluntat és que gran part del pla d'inversions segueixi endavant. En aquest sentit, l'alcalde assegura que també miren "a mig-llarg termini".

 

Consens i pactes polítics

En el ple d'investidura que es va celebrar ara fa un any, Carlos Cordón va remarcar la intenció del govern de cercar el consens amb la resta de grups municipals. Aquests consensos els han trobat, fins al moment, amb En Comú Podem i Junts per Cerdanyola. Assegurant que no es tanquen cap porta, l'alcalde cerdanyolenc ha dit que esperen poder establir acords amb la resta de partits: "Que arribar a acords sigui la pràctica habitual".

Més info: Un any després de les eleccions municipals de 2019: Quin balanç fan els partits?

 

Covid-19

El govern del PSC tanca aquest primer any de mandat en una situació sense precedents en la història recent havent d'assumir la gestió local d'una pandèmia global. "És una crisi sanitària que s'ha convertit en crisi social i econòmica", ha recordat Cordón, assegurant que el govern municipal ha "intentat afrontar des del primer dia i treballant moltíssim".

L'alcalde de Cerdanyola ha celebrat i agraït el consens trobat durant la Taula de treball per la reconstrucció de la ciutat, que ha resultat amb 109 mesures acordades i el compromís d'invertir uns 4 milions d'euros per pal·liar els efectes de la crisi.

Més info: La 'Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Cerdanyola' aprova 109 actuacions

També en l'àmbit sanitari, Cordón ha reiterat que és necessària la construcció de l'Hospital Ernest Lluch i ha assegurat que el govern municipal el seguirà reivindicant de forma conjunta amb els ajuntaments dels municipis veïns. "Una de les reflexions que hem de treure de la pandèmia és que amb l'Hospital Ernest Lluch haguéssim afrontat molt millor aquesta crisi sanitària", afirma Carlos Cordón.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.