Veïns de Bellaterra es manifesten contra el nou rètol de 'Cerdanyola del Vallès'

També s'ha organitzat una recollida firmes per presentar una instància a l'Ajuntament de Cerdanyola, per tal que retirin les lletres

Sota la consigna de 'Bellaterra té identitat pròpia', el passat diumenge 5 de maig diferents veïns van concentrar-se a la rotonda d'entrada a Bellaterra des de Sabadell, per protestar contra la nova senyalètica instal·lada per part de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, el passat 30 d'abril.

Més info: Polèmica per la instal·lació de la senyalització "Cerdanyola" a l'entrada de Bellaterra

Va ser una acció per visibilitzar el malestar que ha desencadenat aquesta nova senyalètica amb les lletres de "Cerdanyola del Vallès" a l'entrada de Bellaterra. Fins a 150 bellaterrencs van intentar tapar momentàniament l'estructura de ferro amb pancartes i banderes de Bellaterra per assenyalar la seva autonomia i voluntat d'autogovern.

Va ser una concentració pacífica i transversal, on fins i tot hi va haver representants de l'EMD en la seva condició de "veïns".
"Estem aquí perquè ens han col·locat un cartell enorme sense haver-ho consensuat amb nosaltres" deia una veïna que afirmava que era "un atac contra la identitat de Bellaterra". "Inapropiat", "inadequat" i "inadmissible", aquestes eren les paraules que la veïna utilitzava per descriure la mesura: "Es gasten els diners amb aquest cartell quan tenim pendents tantes inversions".

"Millorar l'estat dels carrers, l'enllumenat, més presència de la policia i un consultori mèdic" són inversions que demanen històricament: "Si primer haguéssin invertit aquests diners en millorar aquestes coses, segurament no hi hauria hagut aquest problema", afirmava la veïna.

Tot seguit, diversos bellaterrencs allà presents afirmaven que l'Ajuntament de Cerdanyola "només té interessos recaptatoris a Bellaterra": "Nosaltres entenem que hem de pagar impostos, i pot ser més que altra gent, perquès les nostres cases són més grans, però volem un retorn." En la mateixa línia, un altre veí arribava a la conclusió de què "si Cerdanyola vol tenir un projecte comú amb Bellaterra, la primera passa és respectar-se".

"Fa temps ens vam intentar independitzar, però vam entendre que no es podia i ara tenim una EMD, però amb una capacitat limitada".
Tanmateix, un altre veí recorda que l'alcalde Carlos Cordón va dir en l'últim ple municipal que "Bellaterra era un barri més de Cerdanyola". Ell s'hi nega, i més després que el 2022 més de la meitat del cens de Bellaterra firmés a favor d'annexionar-se a Sant Cugat: "Som una Entitat Municipal Descentralitzada amb un conveni que en el qual aquestes actuacions no estan incloses", efegeix.
 

Recollida de firmes per presentar una instància a l'Ajuntament

Paral·lelament, mentre uns i altres donaven la seva opinió, els veïns s'organitzaven per a recollir firmes per presentar una instància a l'ajuntament perquè retirin les lletres: "Esperem que responguin positivament".

Finalment, tot i que no està establerta cap data, està previst que continuïn recollint firmes a la plaça del Pi un cop passada la campanya electoral de les eleccions a la Generalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.