AGENDA: Blues, patrimoni, cultura i teatre infantil pel cap de setmana

Les activitats de dissabte 8 i diumenge 9 d'octubre a Cerdanyola

El cap de setmana dels dies 8 i 9 d'octubre a Cerdanyola del Vallès està marcat per la recta final del Festival Internacional de Blues i altres esdeveniments culturals com el festival de teatre infantil MAC&Xic o les Jornadas Culturales Flamencas de la Casa de Andalucía. Pel que fa al patrimoni, Cerdanyola acull activitats per commemorar les Jornades Europees del Patrimoni

Dissabte 8 d'octubre

 

Festival de Blues

El Festival Internacional de Blues arriba a la recta final amb concerts entre les 12 i les 23.30 h en dos escenaris principals, el Bosc Tancat i el Mercat de les Fontetes, a més de bars i sales privades o també es faran actuacions. J.P. Bimeni & The Black Belts actuarà a les 12 h i a les 20 h a l'escenari Bosc del Bosc Tancat, seguit de Crazy Blues Band, que ho farà a les 13.45 h a l'escenari Verd. Al vespre, l'escenari Verd rebrà Martín Burguez & His Rhythm Combo a les 22 h. 

Al Mercat de Fontetes només es faran actuacions de nit, que començaran a les 21 h amb Itziar Yagüe Quintet i tancaran a les 22.45 h amb Alex Zayas Band. Tres espais més rebran concerts dissabte. El GASTRO & KULTUR BLUES, a la Plaça Sant Ramon, serà l'amfitrió de Los Bongo Beat a les 19.30 h, de TUPÉ a les 21.30 h i de Marc Farré Tribute Elvis a les 23.30 h. Per acabar, Metalmania actuarà a les 22.30 h a la Sala ACME (C. Portugal 33) i Sweet Marta & Johnny Bigstone ho farà a les 23.30 h al local Hoom (C. Lluís Companys 6). 

MAC&Xic, el festival de teatre infantil

Bambalina recupera el festival de teatre infantil MAC&Xic, que es va ajornar per previsió de pluja al setembre. Les entrades es poden comprar al web de Bambalina.

A les 11.30 h i a les 12.30 h (Sala actes MAC) es representarà l’obra XIM, de la companyia Teatre de titelles de Lleida. Al pati del MAC (11.30 a 13.30 h) es faran tallers d’Apicirc, a càrrec de la cia. Pessic de Circ. Ja a la tarda, a les 17 h i a les 17.45 h, la companyia Xip Xap representarà Vola Piu a la sala d’actes MAC. Mentre al pati continuaran els tallers d’Apicirc. A més, a les 18 h a la plaça Abat Oliba començarà la cercavila Heliko a càrrec de la cia. El Sidral. 

Hora: d'11.30 a 18 h.
Lloc: Sala d'actes del Museu d'Art de Cerdanyola i plaça Abat Oliba
Organitza: Bambalina

Ruta pel Museu d'Història i portes obertes

Cerdanyola del Vallès celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que porta a la ciutat activitats pensades per descobrir el patrimoni cultural de Cerdanyola a diferents punts de la ciutat. 

Més info: Cerdanyola celebra les Jornades Europees del Patrimoni Cultural amb diferents activitats

Dissabte es fa una ruta pel Museu d'Història, un recorregut gratuït en autocar pels diferents espais que configuren el Museu d’Història de Cerdanyola. Per a fer l'activitat calia inscriure's fins al 6 d'octubre. L'activitat està prevista per fer-se entre les 10 i les 13 h. A més, dissabte es fan portes obertes al Museu d'Art de Cerdanyola (de 17 a 20 h) i al Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (d’11 a 14.30 h i de 16.30 a 20 h). 

Vetllada Flamenca

El 50è aniversari de la Casa de Andalucía serà l'eix vertebrador de les Jornadas d'enguany, que ofereixen actes paral·lels a les mostres de flamenc, tots ells gratuïts. El programa s'allarga tot el mes d'octubre i comença aquest dissabte a les 20 h amb la inauguració de l'exposició 50 años, desde la peña flamenca a la Casa de Andalucía, que es farà a la sala d'exposicions de l'entitat. Tot seguit, a les 21 h a la sala d'actes de l'entitat, tindrà lloc la primera Vetllada Flamenca amb Samuel Serrano al cante i Diego Amaya al toque. 

Més info: L'aniversari de la Casa de Andalucía centra les 33es Jornadas Culturales Flamencas

Hora: 20 i 21 h.
Lloc: Casa de Andalucía
Organitza: Casa de Andalucía

Diumenge 9 d'octubre

 

Tancament del Festival de Blues

La traca final del Festival Internacional de Blues acull concerts entre les 12 i les 20 h a al Bosc Tancat, a l'Hotel Torre Vermella i a tres restuarants i bars de la ciutat. A les 12 h, l'escenari Bosc del Bosc Tancat rep a Lluís Coloma & His Musical Troupe XXL, i paral·lelament a l'Hotel Torre Vermella (C. Santa Marcel·lina 13) actuarà Los Doctores, amb la col·laboració de Gastro & Kultur

Al migdia, El Solidari (C. del Foment, 1) acull el concert d'Enjoy a les 13 h, Cal Pintxo el de Lust’n Found (col·labora La Mandanga) a les 14 h, Tupé a les 14.30 a l'Hotel Torre Vermella i Mitch Laddie Band a les 15.30 h a l'escenari Verd del Bosc Tancat. El mateix escenari rebrà a les 18 h a Los Bisontes i el seu revival bunch playing; grateful brothers alive! Tupé tornarà a actuar a les 19 h al Hoom i Lluís Coloma & His Musical Troupe XXL posarà el fermall final a les 20 h a l'escenari Bosc del Bosc Tancat. 

Visita a la vall de les Feixes i a l'Uralita

Les activitats de les Jornades Europees del Patrimoni continuen diumenge amb un programa complet. De 10 a 14 h el Museu d’Història de Cerdanyola organitza una visita a l'Ermita de Santa Maria de les Feixes i Església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. També, a les 12 h es farà una visita guiada a l'exposició permanent del Museu i Poblat Ibèric de ca n’Oliver 'Cerdanyola, Terra d'ibers', gratuïta amb l’entrada per a majors de 10 anys i per a la qual no cal inscripció prèvia.

D'altra banda, el Museu d’Art de Cerdanyola organitza un itinerari pel complex industrial de la Uralita, que es farà entre les 12 i les 13.30 h. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia al MAC o trucant al 935.914.130 en horari d’atenció al públic. A més, el mateix MAC acull portes obertes (d’11 a 14 h), també el Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver (de 10.30 a 14.30 h). 

Taller familiar 'Serigrafia't el Blues'

El taller mensual del Museu d’Art de Cerdanyola servirà aquest mes d'octubre per aprendre la tècnica de la serigrafia de la mà dels propietaris de La Méchantery, autors del cartell del festival d’enguany. És gratuït però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia trucant al 935914130 en horari d’atenció al públic. 

Hora: 11.15 h.
Lloc: Museu d'Art de Cerdanyola
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Jugatecambiental sobre volcans

La Jugatecambiental consisteix en un espai lúdic i educatiu on es pot gaudir de diverses activitats: jocs, tallers ambientals o itineraris guiats pel Parc del Turonet. L'activitat de diumenge serà Volcans, on els infants descobriran les diferents capes de la terra i la formació de volcans amb experiments. Activitat lliure i gratuïta.

Hora: 

  • d'11:30 a 13:30 h (espai de joc)
  • de 12 a 13 h (realització activitat)

Lloc: Parc del Turonet (Passeig d'Horta, s/n)
Organitza: Ajuntament de Cerdanyola del Vallès

Matinal Flamenca 

Les 33es Jornadas Culturales Flamencas que organitza la Casa de Andalucía acullen una Matinal Flamenca a càrrec de Rafa Bueno al cante i Jose G. Calderón al toque. 

Hora: 12.30 h.
Lloc: sala d'actes de la Casa de Andalucía
Organitza: Casa de Andalucía

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.