L'Ajuntament fa una crida als propietaris per ampliar la Borsa de Lloguer Social

El consistori demana als propietaris de pisos buits que s'incriguin a la Borsa de Lloguer Social

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès té en marxa dues campanyes per fomentar el lloguer social: la inscripció de pisos buits a la Borsa de Lloguer Social i les subvencions perquè els propietaris puguin adequar els habitatges. Així ho han explicat l'alcalde Carlos Cordón i la regidora d'Habitatge, Pepi Rivera, en una roda de premsa per presentar les iniciatives.

Llistat de pisos buits

La manca d'oferta i els preus alt marquen el mercat del lloguer a Cerdanyola, que està fortament condicionat pel lloguer d'habitacions sense regular a estudiants de la Universitat Autònoma. La regidora Pepi Rivera ha destacat que el Pla Local d'Habitatge preveu accions per solucionar aquesta problemàtica, però ha apuntat que conèixer el nombre de pisos buits que hi ha a la ciutat és un factor clau per aplicar les mesures.

Més info: S'aprova el Pla Local d'Habitatge de Cerdanyola

En aquets sentit, està en marxa la campanya perquè els propietaris de pisos buits ho notifiquin a l'Ajuntament i s'incriguin a la Borsa de Lloguer Social. El consistori ofereix un seguit de serveis - com assessorament, bonificació d'una part de l'IBI o protecció davant impagament - a canvi de fer el preu del lloguer més assequible per al llogater.

Consulta aquí els serveis i requisits per entrar a la Borsa de Lloguer Social.

Subvenció pel Foment del Lloguer Social

Per una altra banda, l'Ajuntament té obert el termini - fins al 30 de setembre - perquè els propietaris demanin una subvenció pel pagament de diverses despeses que comporta el manteniment d'un pis:

  • Despeses de manteniment de l'habitatge en l'any anterior a la signatura d'un contracte d'arrendament o durant l'any anterior a la data d'inici de la convocatòria en el marc del programa de mediació de lloguer social.
  • Despeses de reparacions, manteniment i substitucions d'elements i equips de l'habitatge
  • Despeses d'assegurances per deutes de lloguer durant la vigència del contracte d'arrendament en el marc del programa de mediació de lloguer social.
  • Despeses d'obres d'arranjament i posada a punt d'habitatges buits per complir amb els requisits mínims d'habitabilitat per ser llogat en el marc del programa de mediació de lloguer social.

Consulta aquí els detalls de la Subvenció pel Foment del Lloguer Social.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.