S'aprova el Pla Local d'Habitatge de Cerdanyola

El Pla Local d'Habitatge tindrà vigència fins a l'any 2025

El ple municipal d'aquest 22 de juny ha aprovat de forma definitiva el Pla Local d'Habitatge de Cerdanyola del Vallès, que tindrà vigència fins al 2025. Aquest pla determina les propostes i compromisos que regiran en matèria de política d’habitatge al municipi.

El pla s'ha aprovat amb el vot a favor de tots els partits excepte Guanyem Cerdanyola i Esquerra Republicana, que han vist desestimades les seves al·legacions i propostes pel Pla Local d'Habitatge. El govern local només ha inclòs parcialment la proposta de Guanyem per adaptar la partida destinada al pla segons les necessitats de cada convocatòria.

La regidora de Benestar Social i Habitatge, Pepi Rivera, ha explicat que algunes de les al·legacions presentades després de l'aprovació inicial, no s'han acceptat perquè el pla ja les contempla, i perquè acceptar-les suposaria un retard de l’aprovació definitiva. Sobre el tractament de les al·legacions, el regidor d'ERC Íñigo Enterria ha criticat el PSC assegurant que si volien trobar consens amb Esquerra, s'haurien reunit per parlar de les seves propostes. També s'ha mostrat crítica Vera Sánchez, regidora de Guanyem, considerant que el PSC no ha tingut en compte les seves al·legacions per desacord amb la seva línia política. 

Per una altra banda, Ciutadans, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola han coincidit demanant al govern un calendari d'actuacions del pla. Pepi Rivera ha respòs que existeix un calendari i que començarà per la convocatòria de la Taula d'Habitatge de la ciutat. 

Al mes de febrer, el ple municipal va donar el primer vistiplau al Pla Local d'Habitatge. Aquell dia, la regidora de Benestar Social i Habitatge va explicar que els cinc objectius que planteja el Pla: Satisfer les necessitats d'habitatge en el context actual; Adequar l'oferta; Optimitzar la qualitat del parc d'habitatge; Reforçar els recursos humans del departament; El rendiment del sol públic. A més, ha indicat que s'han definit 47 actuacions per arribar als objectius abans detallats i ha anunciat que es crearà una taula d'habitatge.

La llei del lloguer s'aplicarà a Cerdanyola

El plenari també ha ratificat la petició de l'Ajuntament perquè Cerdanyola es consideri àrea de Mercat d'habitatge tens i s'hi apliqui la llei de control del preu del lloguer. Al ple del mes de maig es va aprovar una moció que instava el govern local a fer aquesta sol·licitud. Tots els partits han votat a favor excepte el PP, que s'hi ha abstingut. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.