Ajuntament, Interior i UAB acorden enfortir les mesures de seguretat després del macrobotellot

UAB, Interior i Ajuntament s'han reunit per analitzar els fets produïts durant el macrobotellot al campus de Bellaterra

El macrobotellot que el 17 de setembre va acabar amb destrosses i actes incívics al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja té reacció de les autoritats. El Departament d'Interior de la Generalitat, l'Ajuntament de Cerdanyola i la UAB han acordat enfortir la col·laboració entre mossos, policia local i seguretat privada de la universitat. 

Més info: La UAB xifra en 50.000 euros els danys ocasionats durant el "botellón" d'aquest cap de setmana

El Rectorat de la UAB, la Direcció General de Policia del Departament d’Interior i representants de l'Ajuntament es van reunir dimecres 22 de setembre per analitzar els fets. Durant la reunió es va fer balanç dels fets produïts al campus de la universitat el passat dissabte. L'Ajuntament destaca que d'aquest anàlisi va sortir el compromís coral d’enfortir la coordinació entre els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i el personal de seguretat privada de la UAB.

"Durant la trobada també es va posar sobre la taula la necessitat de reforçar el treball preventiu amb la mirada posada en el futur. I es va dur a terme una anàlisi en profunditat sobre les possibles millores a aplicar al recinte universitari", assenyalen des del consistori. 

 

Els botellots, també centren la Junta Local de Seguretat

Els botellots també han estat el tema sobre el que ha girat la Junta Local de Seguretat, celebrada aquest dijous 23 de setembre a la sala de plens de l’Ajuntament. La Junta ha estat encapçalada per l’Alcalde, Carlos Cordón, i han estat presents la regidora de Seguretat Ciutadana, Glòria M. Urbana, el rector de la UAB, Javier Lafuente, i responsables del l’ABP dels Mossos a Cerdanyola i de la Policia Local.

En relació a aquesta problemàtica, que és recurrent cada setmana a diferents punts de la ciutat, l'alcalde considera que "tenint en compte la dificultat per evitar-los, cal treballar des de les administracions, en col·laboració amb els cossos de seguretat, per minimitzar les molèsties al veïnat de la zona".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.