L'AMB dona suport a la construcció d'un carril bici a l'N-150

Els Ajuntaments de Cerdanyola, Ripollet, Montcada i Barberà presentaran un avantprojecte a la Generalitat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha donat suport al projecte de carril bici que els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac i Barberà del Vallès plantegen per a l'N-150. Després de comptar amb el vistiplau de l'AMB, els ajuntaments implicats presentaran un avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, qui té la titularitat de la carretera.

El 30 de setembre, tècnics i polítics dels quatre ajuntaments es van reunir amb l'AMB per parlar sobre el pla de millor de la mobilitat a l'N-150. "Aquest pla sorgeix de l'Acord per una nova mobilitat metropolitana, presentat per l'AMB la passada primavera, arran de l'augment de l'ús del vehicle privat i la reducció de la demanda de transport públic, generades per la crisi de la Covid-19", expliquen des de l'Ajuntament de Ripollet.

En aquest context, des del consistori ripolletenc afirmen que l'AMB va presentar una proposta per tal d'incrementar l'espai per a vianants, la millora de la circulació dels autobusos i la instal·lació de carrils bici des del municipi de Montcada fins a Barberà.

Els quatre ajuntaments han treballat plegats per realitzar un projecte de carril bici a la via que creua Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet i Barberà i han demanat a l'AMB una subvenció per a la instal·lació d'aquest nou carril. "Tot i comptar amb el seu suport, donat que la titularitat de la carretera correspon a la Generalitat de Catalunya, a la reunió d'ahir es va acordar presentar l'avantprojecte al Departament de Territori i Sostenibilitat, amb l'objectiu de treballar per a obtenir un encaix de la proposta tant en l'àmbit tècnic com administratiu", afirma l'Ajuntament de Ripollet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.