L'ambulatori de Les Fontetes reobre com a punt de vacunació

L'ambulatori de Les Fontetes ha estat tancat des de l'inici de la pandèmia, el març de 2020

L'ambulatori de Les Fontetes reobrirà aquesta setmana amb l'única tasca d'administrar vacunes contra la Covid-19. El Departament de Salut ha anunciat l'obertura de nous punts de vacunació amb l'inici de la campanya per vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys. Entre ells hi ha el Consultori Local Fontetes, que ha estat tancat des de l'inici de la pandèmia.

Salut no ha detallat si al CL Fontetes s'hi podran vacunar tant adults com infants, però en el moment de petició de la cita prèvia es podran consultar les opcions disponibles per a cada cas. A Cerdanyola també es pot reservar hora de vacunació al CAP II Cerdanyola-Ripollet. La vacunació dels infants es farà en circuits i espais d'espera diferenciats amb els dels adults. 

Més info: Ja es pot demanar hora per vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys

Cal demanar cita prèvia

La vacunació del grup d’entre 5 i 11 anys es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, a través del web VacunaCovid, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les quals es tingui el telèfon mòbil de contacte. D’altra banda, els infants que es vacunin sense estar acompanyats dels seus mares i pares –per exemple, per àvies i avis- ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys. 

Als infants se’ls administra la mateixa vacuna que als adults, però la dosi per a aquesta franja d’edat és un terç (10 micrograms) de la que s’administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un nen o nena de 5 anys que per un o una d’11 anys i caldrà administrar-ne dues dosis separades per 8 setmanes.

Pel que fa als infants amb antecedent d’infecció per COVID –amb test d’antigen, PCR o serologia positiva- es vacunaran amb una sola dosi a partir de les 4-8 setmanes després del diagnòstic de la infecció o la data d'inici de símptomes; en cas de tenir infecció després d'haver administrat la primera dosi, es completarà la pauta amb una segona quan hagin transcorregut 4-8 setmanes de la infecció. Per últim, els que facin 12 anys en els propers mesos es vacunaran amb una dosi de vacuna contra la COVID-19 pediàtrica; si en compleixen 12 entre la primera i la segona dosi, aquesta darrera serà una dosi d'adults.

 

L'esperada posada en marxa de l'ambulatori

A mitjans del mes d'octubre d'aquest 2021, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució sobre la reobertura del CAP Fontetes de Cerdanyola del Vallès abans que acabés l'any. Finalment, la reobertura ha tornat però, almenys de moment, sense les reivindicacions del veïnat, que demanava el retorn i el reforç dels serveis d'atenció primària. 

Més info: El Parlament aprova la reobertura del CAP de Fontetes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.