L'App de la Zona Taronja rep 18.000 altes en una setmana

La Zona Taronja es va posar en funcionament l'1 de setembre i ha despertat opinions diverses

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha anunciat que la primera setmana amb la Zona Taronja en funcionament, 18.000 persones s'han registrat en l'App per poder aparcar en les noves places. 

1.600 tiquets diaris

El balanç dels primers dies de l'App i la Zona Taronja en funcionament és de gairebé 1.600 tiquets diaris, segons apunta el consistori, des d'on afegeixen que amb la Zona Blava s'hi expedient 1.300 tiquets diaris (dades de 2019). Les zones més demandades han estat la zona del passeig de Cordelles, avinguda de Catalunya i Banús-Serraparera.

La nova Zona Taronja funciona de forma gratuïta però limita el seu ús a 90 minuts i restringeix les zones on ja s'ha aparcat una estona abans. Per fer ús de les places d’estacionament pintades de taronja és necessari descarregar-se l’aplicació Parkunload i expedir el tiquet virtual. També cal recordar indicar la finalització de l'estacionament. 

Valoració positiva del govern

Des del govern municipal es fa una valoració molt positiva de la posada en marxa de la Zona Taronja. "Tot i el bon inici del seu funcionament i la bona acceptació per part de la ciutadania, des del Servei Municipal de Mobilitat es mantindrà el seguiment del funcionament de la zona taronja per tal de millorar-la duent a terme els ajustos i canvis necessaris en funció de les dades estadístiques derivades de l’ús del servei", indiquen des de l'Ajuntament.

Opinions diverses entre la ciutadania

L'Ajuntament ha aplicat de la Zona Taronja defensant un objectiu clar: facilitar l'accés als establiments comercials de la ciutat. De moment, des de Cerdanyola Comerç i Serveis no fan cap valoració definitiva i prefereixen esperar més temps per determinar si funciona o no. Entre els comerciants preguntats pel TOT hi ha la mateixa incertesa, però alguns assenyalen problemàtiques surgides amb l'inici de la Zona Taronja. Especialment en zones on abans hi havia més aparcament lliure, com a prop de la zona de les pistes de tennis de Can Xarau

A través de l'enquesta presencial del TOT i de les xarxes socials, la ciutadania ha expressat opinions diverses sobre la Zona Taronja. Alguns usuaris veuen amb bons ulls el canvi i l'App, altres consideren que caldria oferir l'opció de pagar el servei un cop finalitzats els 90 minuts gratuïts, uns altres consideren que la Zona Taronja afavoreix el comerç i d'altres creuen que és un problema per al veïnat de les zones amb aparcament limitat. 

Més info: VÍDEO: Què opinen els cerdanyolencs sobre la Zona Taronja?

Com funciona la Zona Taronja?

La Zona Taronja funciona de dilluns a divendres de 9 h a 13 h i de 16 h a 20 h i els dissabtes de 9 h a 14 h. Per fer ús de les places d’estacionament pintades de taronja és necessari descarregar-se l’aplicació Parkunload. A través d’aquest sistema s’ha d’obtenir el tiquet virtual d’estacionament indicant l’hora d’arribada i de sortida i es pot consultar en temps real les places d’aparcament disponibles de la Zona Taronja. També hi ha senyalització vertical en cada zona que informa de la limitació horària, horaris de funcionament i codis de zona.

Des de l’Ajuntament s’ha habilitat el telèfon 669 86 60 74 per atendre a les persones usuàries i resoldre dubtes, queixes, reclamacions i/o peticions. A més, per tal de garantir l’accés a tothom, les persones amb dificultats per descarregar-se l’app podem obtenir el tiquet d’estacionament telefònicament en aquest mateix telèfon

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.